Des dels municipis: 1r de Maig, dia internacional de la classe treballadora

Un any més arriba el 1r de Maig, jornada històrica de referència per al moviment obrer internacional, per a les classes treballadores de tots els pobles del món. Crida Premianenca afegeix el seu testimoni i el seu suport a les reivindicacions de sempre i, en concret, a aquelles que defineixen les necessitats objectives del poble treballador del nostre país, des d’una perspectiva internacionalista i solidària amb el conjunt de la classe obrera i de tots els sectors afectats per la dominació capitalista i l’omnipresència d’un model basat en l’explotació i dominació combinada per raons de classe, gènere i territori.

La conscienciació, la resistència i les alternatives des de baix i des de les majories socials que patim els efectes del capitalisme, s’han d’expressar en termes anticapitalistes, d’impugnació del (des)ordre del mercat, i de defensa dels mínims necessaris per a una vida digna (ocupació, salaris, serveis socials, habitatge, equitat), lligant-los a una alternativa de conjunt  -des dels municipis, territoris i espais comunitaris- que configuri un horitzó de societat alternativa a l’estat de coses present.

Crida Premianenca és una organització de caràcter municipalista, d’esquerres i vinculada als moviments socials i a les resistències. Crida és, també, un referent a l’Ajuntament de Premià de Mar, amb capacitat de resposta i de facilitar alternatives, denunciar injustícies i atendre a peu de carrer els efectes d’una crisi sistèmica que afecten les necessitats de la gent treballadora. Conscients dels dèficits socials, malbaratats amb polítiques d’aparador i cops d’autoritarisme governamental, venim denunciant una gestió municipal que atempta contra un model de poble i ciutat d’acord amb les necessitats de la societat premianenca, de la classe treballadora d’aquesta localitat.

El municipalisme, l’acció conjunta de la societat i dels seus representants a l’Ajuntament, han de jugar un paper determinant en el suport, el seguiment per proximitat, l’aplicació de mesures d’equitat social i la construcció d’un model de poble habitable, equilibrat, amb espais de convivència, anti-racista, amb valors i pràctiques emancipadores, de gènere, ambientals i en el foment de l’economia social, l’ocupació estable i la solidaritat internacional (refugiats, persones migrades). El Premià de Mar del relat oficial i governamental, però, va en sentit contrari al de les necessitats de la majoria social i treballadora: Destrucció urbanística, connivència amb el mercantilisme, aposta per l’espectacularització i mercantilització de l’oci i la cultura, animadversió cap als moviments populars i nul·la prioritat per tot allò que configura l’àmbit social.

Per un 1r de Maig reivindicatiu, anticapitalista, municipalista i solidari.

Per la República de la classe treballadora de Catalunya i l’internacionalisme dels pobles.

Pels drets de la classe treballadora premianenca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.