Des dels municipis: 1r de Maig, dia internacional de la classe treballadora

Un any més arriba el 1r de Maig, jornada històrica de referència per al moviment obrer internacional, per a les classes treballadores de tots els pobles del món. Crida Premianenca afegeix el seu testimoni i el seu suport a les reivindicacions de sempre i, en concret, a aquelles que defineixen les necessitats objectives del poble treballador del nostre país, des d’una perspectiva internacionalista i solidària amb el conjunt de la classe obrera i de tots els sectors afectats per la dominació capitalista i l’omnipresència d’un model basat en l’explotació i dominació combinada per raons de classe, gènere i territori.

La conscienciació, la resistència i les alternatives des de baix i des de les majories socials que patim els efectes del capitalisme, s’han d’expressar en termes anticapitalistes, d’impugnació del (des)ordre del mercat, i de defensa dels mínims necessaris per a una vida digna (ocupació, salaris, serveis socials, habitatge, equitat), lligant-los a una alternativa de conjunt  -des dels municipis, territoris i espais comunitaris- que configuri un horitzó de societat alternativa a l’estat de coses present.

Crida Premianenca és una organització de caràcter municipalista, d’esquerres i vinculada als moviments socials i a les resistències. Crida és, també, un referent a l’Ajuntament de Premià de Mar, amb capacitat de resposta i de facilitar alternatives, denunciar injustícies i atendre a peu de carrer els efectes d’una crisi sistèmica que afecten les necessitats de la gent treballadora. Conscients dels dèficits socials, malbaratats amb polítiques d’aparador i cops d’autoritarisme governamental, venim denunciant una gestió municipal que atempta contra un model de poble i ciutat d’acord amb les necessitats de la societat premianenca, de la classe treballadora d’aquesta localitat.

El municipalisme, l’acció conjunta de la societat i dels seus representants a l’Ajuntament, han de jugar un paper determinant en el suport, el seguiment per proximitat, l’aplicació de mesures d’equitat social i la construcció d’un model de poble habitable, equilibrat, amb espais de convivència, anti-racista, amb valors i pràctiques emancipadores, de gènere, ambientals i en el foment de l’economia social, l’ocupació estable i la solidaritat internacional (refugiats, persones migrades). El Premià de Mar del relat oficial i governamental, però, va en sentit contrari al de les necessitats de la majoria social i treballadora: Destrucció urbanística, connivència amb el mercantilisme, aposta per l’espectacularització i mercantilització de l’oci i la cultura, animadversió cap als moviments populars i nul·la prioritat per tot allò que configura l’àmbit social.

Per un 1r de Maig reivindicatiu, anticapitalista, municipalista i solidari.

Per la República de la classe treballadora de Catalunya i l’internacionalisme dels pobles.

Pels drets de la classe treballadora premianenca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.