Crida proposa la creació d’una línia d’autobús que uneixi els barris de Premià

Crida presenta una moció per a garantir un transport públic i de qualitat a tots els indrets del municipi.

Premià ha de tenir un transport públic pensat, no només per a les persones que es desplacen a les localitats veïnes, sinó també per connectar els diversos barris de la ciutat. Actualment els veïns dels barris de Can Pou i Camp de Mar no disposen d’una connexió en transport públic amb l’ambulatori de Premià o l’estació de Rodalies, i això suposa una pèrdua de temps important i greus inconvenients, especialment entre les persones grans i amb mobilitat reduïda. Per altra banda, els veïns dels barris del Gas, Palmar o Banyeres Sol i Mar, no disposen d’una connexió en transport públic amb la part de llevant del poble, ni amb el seu sistema d’equipaments: Institut de Premià, Escola Mar Nova, Residència Can Amell, Centre Esportiu Municipal, etc.

A més a més, el transport públic, de qualitat i assequible, és una garantia essencial per assegurar el dret a la mobilitat de la ciutadania de Premià, que alhora permet alleugerir la circulació de transport privat a la ciutat. I és també una peça clau per possibilitar els trasllats habituals dels veïns i veïnes de Premià a la feina, els serveis públics i administratius, l’oci, etc., que potencia la reducció d’emissions contaminants i contribueix a preservar el medi ambient.

Per tots aquests motius, Crida presenta al ple una moció que defensa estudiar la creació d’una nova línia d’autobús urbà circular, amb la possibilitat que aquesta línia sigui de titularitat municipal i, com a tal, sigui presa en compte en l’elaboració del pressupost municipal per a l’exercici 2018.

 

2 thoughts on “Crida proposa la creació d’una línia d’autobús que uneixi els barris de Premià

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.