Primeres reaccions de Crida Premianenca després del desallotjament de Can Sanpere

1- Lamentem profundament que s’hagi arribat a aquesta situació en la qual persones, entitats i col·lectius que durant quatre anys han construït un projecte cabdal per la vida social i cultural de Premià de Mar hagin estat sotmeses a la violència que implica un desallotjament forçós. Una violència que han patit amb especial cruesa les famílies que vivien a les cases annexes a la fàbrica, que han estat desallotjades de matinada, sense previ avís, i s’han trobat de cop al carrer i sense res.

2- És una situació que s’hagués pogut evitar amb lideratge polític i el compliment de l’expropiació, que va ser decidida fa gairebé tres anys en una consulta popular impulsada pel mateix govern. La inacció, excuses i desídia que ens han portat aquí només beneficien l’especulador Núñez y Navarro.

3- La gestió del conflicte ha estat desastrosa -com amb tants altres grans afers de ciutat- i el govern ha optat pel trencament del diàleg i la criminalització de la Plataforma, que reclamava quelcom tan lògic com el compliment dels compromisos adquirits. S’ha tensant innecessàriament la situació i jugat amb el victimisme.

4- Confiem que encara s’és a temps de reconduir el conflicte cap a vies dialogades, però per això cal complir amb l’expropiació i el 100% Públic, i es torna necessari garantir un espai comunitari on hi tinguin cabuda totes les entitats i col·lectius del poble.

Per acabar ens sumem a la convocatòria de concentració de la Plataforma Can Sanpere 100% Públic, avui a les 19h a la plaça de l’ajuntament.

▶️Espai d’opinió dels grups municipals: Crida Premianenca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.