[Comunicat] La Crida demana una reunió amb la regidoria de Medi Ambient per abordar la situació de les platges premianenques

Des de Crida Premianenca manifestem novament la nostra preocupació per l’estat actual de les platges de Premià arran dels darrers esdeveniments ocorreguts a ponent, on la manca de sorres ha obligat a suspendre l’activitat d’un dels xiringuitos.

Considerem que aquest fet no és més que el darrer dins d’una dinàmica de deteriorament generalitzat de la costa de Premià que inclou la manca de neteja, el mal estat dels passos subterranis i accessos a les zones de bany, el retard en l’inici dels serveis necessaris per a la temporada de bany, l’impacte de les obres del port, així com l’estat del Torrent Amell i la falta de sorres.

A l’octubre la Plataforma Aturem la Draga ja va emetre un comunicat on es denunciava la manca de resposta als requeriments d’informació tècnica. Al ple de febrer la Crida tornava a preguntar per les actuacions previstes al Torrent Amell i els possibles moviments de sorres. Al Ple de maig altre cop la nostra formació política preguntava al ple sobre l’estat de conservació del passeig, la neteja de platges i els transvasaments de sorres.

Malgrat aquesta insistència, des del juliol de 2016, quan les protestes veïnals van aconseguir paralitzar les actuacions amb draga fins que almenys no es garantís evitar tota agressió al fons marí, la deixadesa ha estat la tònica en l’acció de govern.

Davant d’això, ens mantenim contraris a mesures que suposin dragatge i dipòsit de sorres al fons marí però reiterem la necessitat d’estudiar mesures, com l’ús de mitjans mecànics, per pal·liar la manca de sorra, i recordem que segons el Pla Especial de l’Àmbit del Port, l’empresa concessionària (Marina Port Premià) té l’obligació de fer-se’n càrrec però ho està incomplint. Alhora demanem una actuació global per millorar l’estat de conservació dels passos subterranis, el passeig i les platges. 

Per tot això hem sol·licitat una reunió amb la regidoria de Medi Ambient, el conjunt de grups polítics del consistori i els tècnics de l’àrea, per abordar les possibles accions que donin resposta a una necessitat i demanda veïnal com és poder gaudir del nostre litoral, i que permeti reiterar la nostra aposta per constituir una “Taula per la gestió del Litoral del Maresme”, amb l’objectiu de dissenyar un Pla Integral per la gestió de les platges i la sostenibilitat del territori, on s’integrin pescadors, sector turístic, tècnics i científics (biòlegs, ambientòlegs, geòlegs, oceanògrafs), centres d’investigació i universitats, i també les administracions per tal de buscar la millor solució per gestionar el litoral del Maresme.

Premià de Mar. Platges sense sorra després d’una llevantada
Foto: Ajuntament de Premià de Mar

One thought on “[Comunicat] La Crida demana una reunió amb la regidoria de Medi Ambient per abordar la situació de les platges premianenques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.