Crida Premianenca renova el grup municipal a l’Ajuntament de Premià de Mar

Passat l’estiu, la candidatura alternativa de Premià viurà un canvi important. Aquest ve derivat del debat sobre una nova composició del grup municipal que va tenir lloc a l’assemblea del passat dia 3 de juliol, i en la que l’actual regidor de Crida, Pau Pañella, número tres a les llistes de les eleccions de l’any 2015 i regidor des de l’any 2013, va acabar confirmant la seva voluntat de traspassar el càrrec que ha ocupat durant quatre anys a una nova persona de la llista. Aquesta possibilitat ja s’havia plantejat d’un temps ençà, fet que ha permès anar-ho treballant.

Pau Pañella durant el procés participatiu de les llistes de 2015

Els motius pels quals en Pau deixa el càrrec són personals i laborals, així com la incompatibilitat del càrrec amb la militància fora del consistori i amb la vida personal. El desgast que comporta l’ambient que es respira dins el plenari i a les reunions de l’Ajuntament, un fet que Crida ha denunciat en més d’una ocasió, també són motius que han contribuït a aquesta decisió.

A les darreres assemblees diversos militants es van posar a disposició per assumir el càrrec, i el grup va valorar conjuntament que la persona que d’ara en endavant ocuparà el seient d’en Pau al Ple sigui en Miguel Moreno, numero 7 a les llistes les passades eleccions.

Al Ple Ordinari del mes de juliol, que tindrà lloc el proper dimecres dia 19, es farà efectiva la renúncia de l’actual regidor i, al llarg de l’estiu, en Miguel Moreno prendrà possessió del càrrec i s’incorporarà al grup municipal, que ja formen la Marina Altés, la Brenda Bär i l’Andreu Mumbrú.

Des que l’any 2011 la Crida va entrar a l’Ajuntament de Premià de Mar, amb dues regidories que van passar a ser quatre l’any 2015, ja hi ha hagut altres canvis al grup municipal. Des de la Crida considerem que dur a terme aquests tipus de relleus és un exercici de salut democràtica, i una manera de repartir internament la càrrega que, com a militants de base, representa assumir el càrrec de regidor, posant èmfasi en el caràcter col·lectiu del projecte. Cal destacar que tant en Pau com en Joan Ribet, qui va deixar el càrrec el passat any, porten representant la Crida a l’Ajuntament des del mandat passat.

Miguel Moreno a una assemblea oberta de Crida al carrer

Volem agrair a en Pau tots aquests anys dedicats al càrrec de regidor a l’Ajuntament. Ha estat un procés molt enriquidor haver pogut tenir una persona com ell representant-nos a la institució amb la seva energia, sinceritat i compromís durant aquest temps. Sabem que totes som capaces d’assumir les tasques institucionals de maneres diferents ja que sempre ens hem entès no com a polítics professionals sinó com a  persones que ens creiem i fem política. A algunes ens toca assumir posicions més visibles, però mai més rellevants que la resta. En un projecte col·lectiu com la Crida no hi ha persones imprescindibles però al grup municipal ell ens deixa un llistó molt alt. Sortosament, seguirem tenint en Pau a les trinxeres de la Crida per continuar construint espais polítics alternatius a Premià i d’altra banda ara també comptem amb un bon company que assumeix el repte d’incorporar-se al grup municipal.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.