Crida Premianenca i Podem Premià davant l’1 d’octubre

Les nostres formacions representen una àmplia diversitat de sensibilitats polítiques entre la població de Premià, que inclou federalistes, confederalistes i independentistes. No obstant això, compartim principis essencials com són la democràcia participativa, la justícia social i el dret a l’autodeterminació dels pobles. És per aquest motiu que davant la situació d’excepcionalitat democràtica que es viu a Catalunya volem sumar energies en la defensa de la llibertat d’expressió, els drets fonamentals i les institucions catalanes.

Els darrers anys, les aspiracions d’autogovern han topat sistemàticament amb la negativa al diàleg i a resoldre un conflicte de sobiranies mitjançant vies democràtiques, mentre es seguia imposant una agenda recentralitzadora que ha estat portada al límit els últims dies amb la intervenció financera de l’autonomia i la detenció de càrrecs públics. Per això creiem imprescindible expressar la nostra condemna davant l’escalada repressiva i autoritària del govern del PP que compta amb la complicitat del PSOE i Ciutadans. Una deriva que implica trepitjar la separació de poders, la vulnerant de drets civils i polítics bàsics i invalida l’actual executiu com a interlocutor.

Alhora pensem que en aquest escenari el referèndum de l’1 d’octubre representa una eina profundament democràtica, una aportació a la llibertat dels catalans i de la resta dels pobles de l’Estat amb els quals mai renunciarem a mantenir llaços solidaris i fraternals, i que inclou la possibilitat de forçar la ruptura amb l’statu quo del 1978 en clau republicana. Ens trobem davant d’una oportunitat per iniciar processos constituents populars arreu que superin el marc constitucional i per obrir la porta a la conquesta de nous drets i majors cotes de benestar material per a les classes treballadores.

Però aquest trencament només serà possible si bastim aliances entre les esquerres per disputar el lideratge que els darrers anys ha ostentat la dreta catalana a les institucions, que no ha dubtat en aplicar polítiques d’austeritat, privatitzacions i agressions al territori, i que ha hagut d’afrontar una refundació completa pels casos de corrupció que l’assolaven.

Per tot això, fem una crida conjunta a la mobilització, a participar de les concentracions en defensa de la democràcia i la llibertat d’expressió, així com a participar massivament el proper 1 d’octubre. Així mateix, creiem necessària l’activació popular en clau social, per això ens sumem a la convocatòria de vaga general anunciada pel dia 3.

Per la democratització de la política, contra la repressió, a favor de l’autodeterminació i d’obrir processos constituents populars:

Ens veiem l’1 d’octubre!

Signat: Assemblea de Crida Premianenca i Cercle Podem Premià

2 thoughts on “Crida Premianenca i Podem Premià davant l’1 d’octubre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.