Crida Premianenca davant l’excepcionalitat política del moment a escala municipal

El dia 1 d’octubre va marcar un punt d’inflexió en la història d’aquest país i l’inici de la transició cap a la República Catalana. La majoria independentista del Parlament de Catalunya va tirar endavant un referèndum d’autodeterminació, l’organització popular el va fer possible i l’Estat va respondre amb una violència policial sense límit i la posterior supressió de les institucions catalanes. Des d’aleshores s’ha format un bloc polític que ha tancat la porta a qualsevol sortida democràtica al conflicte i ha optat per la repressió que ha portat part del govern legítim de Catalunya a la presó. En aquest bloc defensor del 155 hi ha donat suport incondicional el PSC, és per això que a 22 municipis catalans les forces sobiranistes de tota ideologia han trencat acords de govern amb aquest partit, que avui en dia representa l’statu quo del 78.

Davant d’aquesta situació Crida Premianenca considerem que:

1- CIU Premià ha de trencar l’acord de govern amb el PSC en un exercici de coherència, especialment tenint en compte el paper de l’alcalde Miquel Buch en defensa de l’autodeterminació com a president de l’Associació Catalana de Municipis.

2- Ara com ara CiU no trenca el pacte amb el PSC escudant-se en la governabilitat i en les accions de l’oposició, però nosaltres entenem que aquest trencament no pot dependre de càlculs electorals o de mercadeig amb cadires, sinó que és un gest d’honestedat política: els qui han donat suport al PP en la repressió arbitrària i generalitzada i en l’aplicació de l’article 155 no poden seguir format part del govern premianenc, ja que és incompatible amb la defensa des del municipi dels drets i les llibertats ara amenaçats.

3- Crida Premianenca no es planteja actualment la possibilitat d’entrar a govern. Les urnes i la correlació de forces resultant a les eleccions municipals de 2015 van fer que la nostra formació passés a liderar l’oposició com a segona força més votada, creiem que per coherència ens hem de mantenir en aquesta posició. No obstant això, no renunciem a ser força de govern, el nostre és un projecte amb vocació constructiva i de transformació, i al govern només hi accedirem treballant tal com hem fet fins ara, amb un peu al carrer i un altre a la institució, i mantenint-nos on hem estat sempre: l’esquerra, el municipalisme, el feminisme, l’ecologisme i la defensa de la República Catalana.

4- Tot acord requereix dues condicions que avui en dia no es donen: confiança i projecte compartit. Després d’anys de rebutjar sistemàticament les propostes de la nostra formació (fins i tot moltes de les aprovades al ple no han tirat endavant ni han estat incorporades al pressupost) i de demonitzar la nostra tasca política, la confiança envers CIU Premià es troba malmesa i els consensos programàtics són limitats.

5- Sent conscients de l’excepcionalitat del moment, estem oberts a negociar i consensuar grans temes de ciutat, com són el futur mapa escolar, els projectes urbanístics, la gestió de la façana litoral, els avenços en els serveis a les persones o la fiscalitat. La nostra voluntat no ha estat mai la de bloqueig, per això sempre hem treballat en dues direccions: el control de la tasca de govern i sobretot la proposta de projectes i solucions per a la nostra vila (sent la formació que ha presentat més iniciatives els darrers anys al ple).

6- Aquesta mà estesa creiem que s’ha de fer extensiva a la resta de forces sobiranistes del consistori, ERC i Coalició d’Esquerres, amb la voluntat de bastir aliances que facin de Premià un poble més just i amb major qualitat de vida per a tots els Premianencs i Premianenques.

Crida Premianenca

12/11/2017

 

One thought on “Crida Premianenca davant l’excepcionalitat política del moment a escala municipal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.