Aturem el tancament de línies educatives públiques

Al ple de febrer la Crida va denunciar la nova amenaça del Departament d’Ensenyament que pot suposar el tancament d’una línia a l’escola Sant Cristòfol i una a l’Institut de Premià justificant-se amb criteris de matriculació, però des de Crida creiem que aquest argument no és vàlid doncs l’aposta educativa del municipi ha de passar per damunt. S’ha de prioritzar una escola pública de qualitat davant una escola concertada que no pateix les retallades, potenciant l’oferta en funció d’un mapa educatiu vàlid i en la consolidació d’un model educatiu de país que reculli les necessitats de barris i famílies, vetllant per la igualtat d’oportunitats i la immersió lingüística.

Alhora, la carta que es va signar a nivell de Govern per l’escola pública, ha de venir acompanyada d’accions que realment reflecteixin aquest posicionament, més enllà de la simple signatura de cara a la galeria. La disminució de la matriculació al municipi ha de donar lloc a la millora de les condicions del servei educatiu prestat per les escoles, tal i com ja s’ha proposat anteriorment des de Crida, com ara amb la consolidació de les línies actuals, activació d’una USE i renovar i reforçar el model pedagògic de l’institut.

Cal que el Govern es defineixi sobre el seu model educatiu i es tirin endavant propostes de poble i no en funció de la línia política, duent-se a terme el mapa educatiu que asseguri que l’atenció que es presta a nivell d’ensenyament és la correcta i adequada a les característiques de Premià de Mar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.