Crida Premianenca aposta per contribuir a la creació d’un espai d’activació popular a Premià de Mar

En els temps actuals Crida Premianenca aposta per un projecte diferent al poble: la creació de l’Ateneu Popular Eixam. Ho fem perquè sempre hem entès la política com quelcom que no és només institucional, perquè el veritable canvi va més enllà de la tasca que fem dins de l’Ajuntament. Tenim un peu a la institució i l’altre al carrer perquè ens ha mogut ser eina més que finalitat. En aquesta visió de la política quelcom bàsic per la Crida és aconseguir l’activació popular, una ciutadania crítica i organitzada que doni vida a un teixit social i polític de canvi. Per això ara ens impliquem en un nou projecte, compartit amb altres associacions, per generar un espai a Premià de Mar que contribueixi a aquesta activació popular i que doni suport a l’existent.

Ser una força amb representació institucional ens aporta uns recursos que volem que tinguin un major retorn social. Creiem que aquests són de tots i de totes i per això els volem posar al servei del teixit associatiu. Posarem part dels recursos que tenim per llogar un espai per aquest Ateneu que volem construir juntes. Un projecte en el qual col·laborem, el qual impulsem, però que vol anar molt més enllà de Crida.

Ens hem ajuntat amb altres associacions amb les quals compartim lluites i valors, a les quals els ha semblant interessant el projecte i que volen construir des del feminisme, el municipalisme transformador, la defensa del dret a l’autodeterminació i la ruptura amb el règim del 78. Inicialment estem treballant amb algunes entitats que s’han sumat i persones a títol individual i ja n’estan fent ús altres col·lectius que per ara s’hi reuneixen. Estem i estarem obertes a aquells col·lectius amb qui tenim punts en comú, necessitin l’espai o vulguin formar part de l’assemblea que el gestiona.

El nostre objectiu és construir en col·lectivitat un espai de treball per generar diàlegs i trobades entre col·lectius socials que participen en un procés de canvi de baix a dalt al poble i a les nostres vides, tant individuals com col·lectives. Volem treballar des del diàleg, des del suport mutu, l’intercanvi i la reflexió per esdevenir creació i acció col·lectiva.

Volem organitzar tallers, jornades, obrir l’espai per trobades i altres activitats amb la intenció de facilitar un espai per la cooperació per nodrir i reforçar, amb pràctiques de pensament i acció col·lectives les nostres eines com agents de canvi actius.

Afrontem el projecte amb il·lusió, però també amb cura i reflexió. Construint des del respecte, reconeixent la independència de totes les iniciatives i sempre amb un ull posat en ser una eina que les reforci, que mai no les afebleixi. Per això estarem en profunda revisió per no generar dependències i caminar cada dia cap a una major autonomia de l’espai.

L’Ateneu per ara consta de dos sales i ara mateix les estem adequant i construint l’espai a mida de les nostres necessitats. Si teniu necessitat d’espai o propostes podeu contactar directament amb l’assemblea que gestiona l’espai mitjançant xarxes socials o correu electrònic:

[email protected]

tuiter: @AP_Eixam

Instagram: Ateneupopulareixam

Facebook: @APopularEixam

Activem-nos, Reforcem la unitat popular, #FemCrèixerlEixam

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.