Denunciem l’incompliment de les mocions aprovades al ple

De forma reiterada la tasca institucional de Crida Premianenca, i en general de l’oposició, xoca amb l’incompliment del que s’aprova al ple per manca de voluntat del govern. En aquest sentit al gener vam demanat explicacions sobre el llistat de mocions de Crida aprovades però no materialitzades:

  1. Creació de la “Taula per a la gestió del Litoral del Maresme”, on s’integrin pescadors, sector turístic, tècnics, científics, plataformes ciutadanes i administracions, amb l’objectiu de dissenyar un Pla Integral per la gestió de les platges i la sostenibilitat del territori.
  2. Convertir Can Salamó en l’equipament de referència per a l’àrea de Joventut, incloent les funcions de Casal Jove. Concentrant tots els serveis i recursos de l’àrea de joventut en aquell edifici i alhora reservant un espai per a ús veïnal i comunitari.
  3. Sol·licitar a l’Agència Catalana de l’Aigua un informe sobre risc d’inundacions als barris Cotet, de Llevant i Can Pou-Camp de Mar, provocat per la urbanització del corredor de la Cisa i Can Nolla a Premià de Dalt.
  4. Creació d’un reglament per regular els habitatges turístics al nostre municipi i evitar la pressió a l’alça als preus dels lloguers.
  5. Creació d’una xarxa de sensibilització i mediació inetrcomunitària i engegar polítiques per combatre els rumors racistes a Premià.
  6. Iniciar la naturalització d’un tram de la platja amb alt valor ecològic entre Premià i Vilassar, la zona de dunes, amb vegetació i fauna autòctona.

Aquesta legislatura hem patit tot tipus d’estratègies per bloquejar o desdibuixar les nostres propostes. Canvis a les mocions a pocs minuts de començar el ple, centrar les discussions en aspectes formals per escapar dels debat substantius i cada cop més l’estratègia de donar suport a aquelles coses que és impopular votar-hi en contra i després no complir-les, ja sigui perquè queden a un calaix o perquè no les doten de pressupost com hauria de fer un govern responsable. L’última d’aquestes estratègies per limitar la capacitat de proposta de l’oposició és un nou tractament de mocions que, per exemple, ha provocat que una iniciativa presentada fa quatre mesos encara no s’hagi incorporat a l’ordre del dia de cap ple municipal.

Creiem que el ple és el màxim òrgan de representació de la ciutadania. Especialment un govern en minoria, com el de Premià, no pot passar-hi per sobre incomplint el que s’hi aprova o establint la prioritat dels projectes municipals sense tenir en compte les majories d’aquest òrgan. Des de Crida Premianenca demanem al govern que respecti el ple, que entenguin que estan en minoria i no poden fer el que vulguin i que compleixin amb allò aprovat per la majoria dels representants de la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.