Crida Premianenca dóna suport a la campanya de SOS Menjadors Escolars Públics

A Crida Premianenca compartim i defensem la proposta de la coordinadora SOS Menjadors Escolars Públics. Per això el dimecres 17 d’octubre presentem al ple de l’Ajuntament de Premià de Mar una moció de suport a la iniciativa que els mateixos promotors ens han fet arribar i que també s’està presentant a altres municipis. A Premià la resta de formacions polítiques van manifestar la voluntat de presentar-la conjuntament per tant preveiem la seva aprovació.

Aquest col·lectiu es constituirà formalment el dia 20 d’octubre a una assemblea oberta a Girona, i pretén impulsar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que permeti modificar la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i aturar el nou decret de menjadors que impulsa la Generalitat i que obre la porta a una major privatització del servei. L’objectiu últim de tot plegat és dignificar l’espai del menjador a les escoles públiques i equiparar-lo en tots els sentits a la resta de la jornada lectiva.

És a dir, es defensen els següents punts:

  1. Convertir els menjadors escolars en un espai educatiu més dins jornada lectiva, amb ple valor pedagògic i on s’atenguin les necessitats educatives especials.
  2. Que sigui gratuït, com ha de ser tota l’educació pública, garantint així també el dret bàsic a l’alimentació.
  3. Que sigui un servei 100% públic, prestat directament per l’administració, i dignificar les condicions laborals dels professionals que hi treballen.
  4. Que s’hi ofereixi menjar saludable, ecològic i de proximitat.
  5. Garantir l’autonomia i la participació de la comunitat educativa de cada centre en l’impuls d’aquest espai.

En Jordi Estarlich, un dels impulsors de la iniciativa, n’explicava els detalls fa poc a Ràdio Premià, com es recull a la notícia de l’enllaç:

El ple premianenc debatrà sobre la iniciativa que vol equiparar el temps de menjador a les escoles a l’horari lectiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.