Nombrosa assistència al sopar solidari contra la repressió [recull fotogràfic de l’acte]

Crida Premianenca recull més de 600€ en un sopar contra la repressió i el feixisme, que es destinaran a processos judicials que afronten militants de base.

El passat divendres un centenar de persones van participar a l’acte organitzat per Crida Premianenca amb la col·laboració de Som Alternativa (la formació política impulsada per l’Albano Dante Fachín) i l’organització juvenil Arran.

  

L’acte es va realitzar al porxo de l’escola la Lió, pel seu simbolisme durant la celebració del referèndum de l’u d’octubre a Premià de Mar, i va constar de dues taules rodones i una paella popular per recaptar fons per a les persones represaliades arran dels fets d’octubre. Després de la benvinguda per part de la regidora de Crida Marina Altés, es va realitzar una primera taula rodona sobre repressió i feixisme: Empar Navarro va presentar el vídeo de convocatòria a la manifestació antifeixista del 9 d’octubre d’aquest any (diada del País Valencià). Fa un any es va viure una agressió especialment greu per part de grups feixistes als carrers de València, impune degut a la tolerància policial. Enguany s’espera una mobilització històrica i es faran nou columnes amb noms de lluitadores que sortiran de diferents llocs del País Valencià. Posteriorment en Roc Ramoneda va moderar una taula amb presència de Marta Torrecillas, agredida l’u d’octubre a les escales de l’Institut Pau Claris de Barcelona, que va explicar l’acarnissament mediàtic i l’assetjament a xarxes posterior a l’agressió policial, organitzats a espais com “forocoches”. Per la seva banda, l’advocat Xavier Monge d’Alerta Solidària explicà la desproporció i excepcionalitat de l’actuació policial que perseguia sembrar el pànic i fer fracassar el referèndum per la por i infosa. Una operació on les ordres i comunicacions no es donaven pels canals oficials amb la intenció expressa d’evitar ser gravades i dificultar ser posteriorment investigades.

En segon lloc, el regidor de Crida Andreu Mumbrú va moderar una taula sobre els aprenentatges que es poden extreure de l’u i el tres d’octubre per pensar conjuntament el futur del procés. Aina Delgado, del secretariat nacional de la CUP, va senyalar que el poble va exercir la sobirania però que arrossegava dèficits: ser un moviment massa pendent de lideratges i personalismes i sense plans concrets per fer efectiva la República. També va afegir que la ruptura s’ha de donar des de la base i la quotidianitat sense esperar res de la UE, creant estructures organitzatives per desobeir de forma no-violenta, és a dir, fer que el contrapoder popular i econòmic creixi amb instruments com el sindicalisme combatiu, la banca pública, una xarxa cooperativa potent, així com el control popular de l’aigua, internet i les energies si es vol fer efectiva realment la República. Per últim, Albano Dante Fachín va afegir que el tres octubre va sorgir una força que no estava als mapes i que anava més enllà de l’independentisme, segons el dirigent de Som Alternativa, Catalunya no està dividida per la meitat, el rebuig a la repressió i la voluntat de construir una República a través d’un procés constituent és un projecte que pot aglutinar una majoria social. L’acte va cloure amb un sopar popular.

 

  

 

 

 

One thought on “Nombrosa assistència al sopar solidari contra la repressió [recull fotogràfic de l’acte]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.