Un gran procés participatiu acompanyat de la plataforma Decidim, Crida Premianenca revela com farà el programa electoral

Les #COP2018, jornades municipalistes de Crida, han servit per revelar com es farà el programa electoral: serà un gran procés participatiu, obert, transparent i basat en el treball col·laboratiu. Aquest cop a més a més, la Crida innova amb l’ús de la plataforma web Decidim per centralitzar totes les aportacions, debats i propostes. Una àgora virtual paral·lela a trobades de treball presencials temàtiques i al contacte amb entitats i moviments socials que serviran per conèixer necessitats i trobar mesures i propostes per resoldre problemes.

A Crida Premianenca creiem fermament que la veu de la ciutadania és molt important. Entenem que el nostre paper és fer d’enllaç entre el carrer (la ciutadania, les entitats, els moviments socials, etc.) i la institució. És per aquest motiu que sempre hem intentat recollir els problemes de la gent i traslladar-los a l’Ajuntament per tal de resoldre’ls.

Des de la primera vegada que ens vam presentar a les eleccions municipals, el 2011, l’elaboració del nostre programa ha estat un treball en equip i obert a les aportacions de la ciutadania. El 2015, aquesta manera de fer va continuar amb la organització de les jornades C.O.P. (Cooperar, Organitzar i Proposar) i es va ampliar amb una vessant tecnològica: la creació d’un wiki per poder introduir aportacions a través de mitjans digitals. I ho vam fer de forma que qualsevol podia saber què s’hi parlava, de forma transparent: creiem que aquest exercici és positiu per Premià, les idees no tenen propietari si són bones pel conjunt del poble.

Però no ens volem aturar aquí i volem aprofundir en aquesta manera de fer, construint conjuntament i en obert amb totes les persones premianenques que ho vulguin. Aquest procés participatiu segueix el mateix plantejament:

  1. Trobades presencials de debat.
  2. Contacte amb entitats, col·lectius i moviments socials.
  3. Recollida de propostes mitjançant parades informatives.
  4. Aportacions individuals.

Totes les necessitats detectades i les propostes rebudes seran recollides i sistematitzades a una plataforma tecnològica que faciliti la participació digital, es tracta de Decidim, la plataforma de programari lliure que ja utilitzen les principals institucions del nostre entorn (i des de fa un mes també l’Ajuntament de Premià de Mar) per conduir processos participatius: https://decidim.cridapremianenca.cat i que Crida ha adaptat de forma pionera per elaborar el seu programa electoral.

Al portar de Crida es podrà veure les diferents sessions de treball que s’aniran convocant sobre fins a 30 línies d’actuació diferent (Habitatge, Territori, Feminisme, Cultura, Educació, etc.) també fer aportacions directes: siguin necessitats que cal resoldre, propostes per incorporar al nostre programa o temes de debat. En aquestes fases, es podrà també donar suport a aquells 10 temes que els participants creguin més rellevants o a les 10 millors propostes.

Per últim, les aportacions que obtinguem pels diferents mitjans, presencials o tecnològics, seran sintetitzats i validats per l’Assemblea de Crida Premianenca. Us animem a afegir-vos-hi!

One thought on “Un gran procés participatiu acompanyat de la plataforma Decidim, Crida Premianenca revela com farà el programa electoral

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.