Un programa electoral amb sentit, un programa fet des de baix!

L’objectiu dels càrrecs electes ha de ser treballar per cobrir les necessitats dels ciutadans que els han elegit, però sovint aquests càrrecs electes no saben quines són aquestes necessitats: els partits als que es deuen tenen un equip d’assessors que dissenyen un programa en base a la línia ideològica establerta per la cúpula en el qual recullen aspectes “macro”, que aterrats a la realitat concreta potser no tenen gaire sentit,  i aspectes “micro”, que sovint no són els que més responen a les demandes reals dels ciutadans d’una població.

A Crida Premianenca pensem que no té sentit fer un programa electoral, ni fins i tot presentar-se a unes eleccions, sense conèixer de primera mà les necessitats i les inquietuds dels ciutadans als que volem representar.  És per això que la confecció del programa és una tasca que obrim a tothom: els objectius de Crida per cada legislatura estan directament orientats al que els ciutadans demaneu, demanem.

Com es pot mantenir aquesta afirmació? Doncs ben senzill: el programa es defineix a partir de, i només a partir de, les demandes i propostes fetes per les premianques i els premianencs.

Aquestes propostes es recullen a partir de dues fonts:

  • per una banda s’organitzen trobades presencials amb diferent format a on s’aborden àmbits concrets o que afecten a determinats col·lectius. És el que hem anomenat COPs (Cooperar, Organitzar i Proposar).
  • per una altra banda, s’ha habilitat una plataforma col·laborativa en la que tothom pot fer les seves propostes i comentar i valorar les de la resta de ciutadans. Aquesta eina es diu “Decidim” i està oberta fins el 28 de febrer d’enguany.

A partir de les propostes recollides, comentades i valorades, i després de fer una tasca estrictament formal per homogeneïtzar-les i unificar propostes similars, es fan una sèrie d’assemblees en las quals les propostes es treballen per tal de prioritzar-les, sistematitzar-les i estructurar-les de manera que donin cos al programa electoral. Un cop més, aquestes assemblees estan obertes a tots els ciutadans que vulguin participar-hi.

Aquesta primavera hi ha eleccions municipals i a Crida ens hem posat un altre cop les piles de cara a recollir les inquietuds de la ciutadania per a la confecció del programa. En els darrers mesos hem fet diverses COP: habitatge, cultura, gent gran, feminisme, república, comunitat, urbanisme i model de ciutat; i estan a l’agenda altres dedicades a esport, ensenyament, economia social i solidària…

A les persones que formem part de Crida no ens agrada que ens diguin “que bé que hi sou i us ocupeu dels interessos dels premianencs”. Ens agrada que totes les premianenques i els premianencs treballem plegats pels interessos de tots i cada un de nosaltres. I és per això que us animem a tots i totes a participar-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.