El Dr. Jekyll i Mr. Méndez

No fa gaires dies, quan un ex-president de la Generalitat va venir a Premià de Mar a donar-li suport, l’alcaldable pel partit sorgit de les cendres de Convergència Democràtica va dir públicament que una de les seves prioritats, un dels eixos ampliats del seu programa, era oferir habitatge social, però no a partir de pisos buits sinó de noves promocions. Alguns malpensats van deduir que el que el senyor Méndez volia promocionar eren noves construccions més que no pas habitatge social.

Avui el senyor Méndez, ho han dit a la ràdio, ens ha tornat a sorprendre al afirmar que la Xarxa d’habitatge del baix Maresme, una entitat formada per voluntaris que es dedica a buscar solucions habitacionals d’emergència per a les persones que ho necessiten, el que havia de fer, en lloc de preocupar-se per aconseguir que les persones que viuen a Premià de Mar exercitin el dret constitucional de disposar d’un habitatge digne, era ensenyar oficis als afectats pel desnonament del bloc del carrer Enric Granados… El Dr. Jekyll o Mr. Méndez? Vol habitatge social o vol construir vivendes de luxe a les poques zones lliures que queden al municipi? Vol identificar els pisos turístics per censar-los i regular-los o vol que Premià de Mar es consolidi com a ciutat-dormitori? Vol afavorir que els habitatges que actualment estan buits es mantinguin desocupats o vol que els ciutadans de Premià accedeixin a la vivenda a preus assequibles?

A Crida Premianenca fa temps que denunciem les maniobres electoralistes de l’alcaldable del PdCAT, que porta 12 anys al govern municipal en càrrecs de la més gran responsabilitat i mai no ha desenvolupat polítiques d’habitatge.

Alguns exemples de la inacció en aquest sentit:

  • Aquest any 2019 els pressupostos municipals proposats per Mr. Mèndez contemplen dedicar només 1€ per habitant en matèria d’habitatge, altres municipis destinen una mitjana de 30€ per habitant a aquest àmbit.
  • Premià de Mar només té un pis de titularitat municipal destinat emergència habitacional en un parc de 12.000 habitatges, dels quals un percentatge proper al 10 per cent (s’estima que vora 1.000 vivendes, tot i que no hi ha un cens al respecte) està desocupat.
  • Fa un any es va aprovar una moció per limitar i regular els pisos turístics, que el govern ha incomplert (presentada per Crida Premianenca i ERC)
  • En els pitjors moments de la crisi immobiliària l’Ajuntament governat per CiU amb Mèndez de primer tinent d’alcalde i regidor d’hisenda va renunciar a les competències municipals en matèria d’habitatge.

En els darrers 4 anys, Crida Premianenca ha presentat vora 10 mocions sobre habitatge, en el sentit expressat en aquest escrit: vivenda social, habitatges buits, accés a la vivenda, pisos turístics… algunes d’aquestes mocions s’han aprovat, altres no, però el tema de la vivenda sempre ha estat una de les nostres prioritats, i això és perquè volem fer de Premià de Mar un lloc per viure i a on fer vida… pensem que no tothom pot dir el mateix.

One thought on “El Dr. Jekyll i Mr. Méndez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.