Per un transport públic, assequible i de qualitat: Premià de Mar a la Zona 1

Clica aquí per signar i demanar que Premià de Mar s’incorpori a la Zona 1!

A Premià de Mar ja fa molts anys que patim greuges en el servei de trens de rodalies de Renfe-Adif.

Som el segon municipi del Maresme en població, i malgrat les lluites veïnals, no disposem d’una segona estació a Can Pou com s’ha reclamat des de fa anys. Darrerament, a més, hem hagut de patir la inoperància d’Adif durant la remodelació de la nova estació, que ha provocat problemes de seguretat en la mateixa i en el pas de vianants que tenim per accedir-hi des de la Nacional II. Una estació i un pas de vianants que, malauradament, han provocat víctimes mortals i que no ha solventat els seus problemes de seguretat fins que la Plataforma veïnal per una Estació Digna va exigir millores.

Ara ens tornem a plantar. Davant la modificació tarifària que ha fet que molts municipis de l’àrea metropolitana que estaven a la zona 2 de la ATM (Autoritat Transport Metropolità) passin a tenir tarifes de la zona 1, els veïns i veïnes de Premià de Mar, exigim al govern municipal i a les autoritats competents un tracte que no sigui discriminatori. Per què Premià de Mar, a 20 km de Barcelona, ha de tenir els preus el doble d’elevats que municipis de l’AMB que estan a més de 30km de la capital?

Creiem que cal promocionar l’ús del transport públic i per això cal que aquest tingui uns preus accesibles a totes les persones (estudiants, treballadores, precaris, etc.) que l’utilitzen regularment. Pensem que una persona que fa servir la T-10 habitualment podria estalviar-se un 50% del seu cost si passéssim a la zona 1. A més, tenim Premià de Mar saturat de cotxes, i necessitem més polítiques de transport públic per evitar acabar ofegats per la congestió i la contaminació. En aquesta línia, Crida Premianenca va impulsar la creació de la línia de bus urbà que ja funciona dins de Premià de Mar. Seguim treballant pel transport públic i les nostres demandes són clares:

Premià de Mar a la zona 1: fins que no hi hagi un sistema tarifari propocional, Premià de Mar ha de tenir un tracte no discriminatori i tenir tarifes de la zona 1 de la ATM. Demanem al govern municipal que sigui valent en aquesta línia i posi tots els esforços necessaris per aconseguir-ho.

Ajudes per al transport d’estudiants i persones en risc d’excusió: cal exigir al govern de PdCat i PSC de Premià de Mar que tornin a impulsar els ajuts per a transport d’estudiants universitaris i que aquests ajuts s’apliquin també a estudiants de cicles formatius i persones en risc d’exclusió.

– Transport assequible i ajuts per pagar l’IBI: l’amenaça d’una pujada de l’IBI és l’excusa del govern per no passar a les tarifes de zona 1. No volem amenaces, si cal pujar l’IBI cal fer-ho de manera progressiva, i que paguin més només aquelles empreses amb grans superfícies comercials o immobles de gran valor. Per les persones treballadores, pensionistes, etc. que tenen problemes per pagar l’IBI cal augmentar els ajuts i aplicar bonificacions a l’impost. A dia d’avui, recordem que el govern de Premià de Mar, pretèn reduir els ajuts per pagar l’IBI.

No volem xantatges, el transport públic de qualitat és un dret!

7 thoughts on “Per un transport públic, assequible i de qualitat: Premià de Mar a la Zona 1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.