[Comunicat] Alerta urbanística a Can Sanpere

El govern pretén deixar en paper mullat la consulta i construir fins a 150 pisos a Can Sanpere, un 40% de la superfície.

Incompliment de la consulta i els compromisos amb la ciutadania: Els partits del govern (PDeCAT i PSC) han anunciat que presentaran una moció al ple de març per modificar el pla urbanístic de Can Sanpere (POUM) amb el pretext d’obtenir habitatge social, elevant fins a 150 el nombre de pisos totals que s’hi construeixin, fet que suposa l’ocupació de més d’un 40% de la superfície de l’antiga fàbrica, reduint de forma substancial un espai central i estratègic per esponjar el municipi que ha estat guanyat per una lluita veïnal de dècades.

Sense cap mena de diàleg amb la Plataforma Can Sanpere 100% Públic, sense cap procés participatiu i quatre anys després de la consulta en què la ciutadania va decidir l’expropiació de la fàbrica de 10.000m2 per destinar-la a zones verdes i equipaments, entenem l’anunci del govern com a globus sonda per fer-se enrere dels compromisos adquirits amb la ciutadania, que l’actual alcalde reiteradament ja ha posat en dubte, inclosa la possibilitat de perdre la protecció patrimonial de part de la fàbrica (BCIL).

Propaganda sense cap fonament a dos mesos de les eleccions: La proposta ha estat presentada sense detall ni concreció, sense que es compti amb pressupost per realitzar-la ni se sàpiga d’on sortirà el finançament, i malgrat que existeixen altres opcions no explorades i polítiques d’habitatge no realitzades per no haver de massificar el centre del poble. Un autèntic despropòsit, símptoma el nerviosisme i esgotament de l’actual govern a les portes d’eleccions.

Maquillatge i rentat de cara després de 12 anys sense polítiques d’habitatge: Aquesta proposta s’emmarca també en un intent de maquillar que l’actual alcalde fa 12 anys que és al govern municipal en càrrecs de la més gran responsabilitat i mai no ha desenvolupat polítiques d’habitatge. Aquest mateix any 2019 els pressupostos municipals proposats pel govern contemplen dedicar només 1€ per habitant en matèria d’habitatge, mentre Premià de Mar només té un pis destinat a l’emergència habitacional i fa un any es va aprovar una moció de Crida i ERC per limitar i regular els pisos turístics que el govern ha incomplert, deixant que desenes de pisos turístics operin sense llicència a Premià.

Crida manté un posicionament coherent amb el defensat fins ara: No cal sacrificar Can Sanpere i llençar a la brossa la consulta amb el pretext de resoldre els greus problemes d’habitatge de Premià, ambdues necessitats són compatibles.

Oferim al govern aprovar una modificació pressupostària per a realitzar l’expropiació i anunciem la presentació d’un pla de xoc davant l’emergència habitacional i la bombolla de preus de l’habitatge.

En aquest sentit anunciem: 

1)El compromís de Crida amb el mandat de la consulta: oferim al govern el suport de Crida per a tirar endavant l’expropiació de Can Sanpere sempre que es respecti el mandat popular, incloent-hi l’aprovació d’una modificació pressupostària aquest mateix mes d’abril per fer-ho possible.

2)El compromís de Crida amb el dret a l’habitatge: anunciem la presentació d’un pla de xoc davant l’emergència habitacional i la bombolla de preus de l’habitatge; global, detallat i complert, que reculli les mesures treballades els darrers anys pel nostre grup municipal, les propostes que hem traslladat al govern i han estat rebutjades i noves propostes ambicioses, entre les quals mesures per a la creació d’un parc d’habitatge social.

Amb aquesta finalitat allargarem la mà i cercarem la col·laboració i consens de la resta de formacions d’esquerres amb les que ja hem treballat durant la darrera legislatura per abordar el dret a l’habitatge.

4 thoughts on “[Comunicat] Alerta urbanística a Can Sanpere

 • Ramon Sala Fernández

  Indignat per les preses de pel continues i les maniobres de l’alcalde per afavorir l’especulació, eliminar una zona verda i saltar-se tots els acords i votacions dels premiarencs !

 • Montse Casademunt

  Però què coi és això!! Aquesta gent està demostrant una vegada més que no tenen ni paraula ni vergonya i fan el que sigui per sortir-se’n amb la seva.
  Això s’ha d’aturar com sigui!!

 • Jordi Calvache Lucio

  Considero que cal un debat més en profunditat perquè és un espai vital pel poble. D’una banda, presentar el projecte urbanístic, la modificació concreta del POUM i usos de l’espai. Reserva percentual d’espais públics i d’habitatge social.
  D’altra banda, estudi econòmic quantificat del què pot representar l’expropiació en el futur pressupostari del poble. Recordem que la participació popular en el referèndum va ser més aviat petitona.
  És a dir, un debat entre tots els grups polítics, sense electoralismes immediats, pensant en una planificació de futur que serà irreversible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.