El jovent com a protagonista per despertar Premià

Per Roc Ramoneda.

Actualment, a Premià de Mar, bona part de la població som joves. La gran majoria de nosaltres a part d’estudiar també treballem, amb salaris molt baixos, perquè encara no tenim cap titulació o perquè ocupem sectors molt precaritzats. A més, tota aquesta situació no es facilita quan hem de marxar del poble per poder accedir als estudis que desitgem o per poder treballar i, havent de pagar, també, uns preus abusius per usar el transport públic. Tot això ens acaba apartant de casa nostra i del nostre poble, això fa que quan hi arribem només tinguem ganes de descansar i així, amb el pas dels anys, Premià està transformant-se en un poble dormitori.

Com a joves no se’ns ha convidat mai a participar de certs espais polítics i socials o de forma indirecta se’ns ha expulsat d’aquests, perquè no estem prou preparades per afrontar certes lluites, no tenim experiència, no som prou madures i mil excuses més que tots i totes hem escoltat. Aquest és un dels motius pels quals la política institucional no ens beneficia o no ens té gens en compte -com en aquests últims 12 anys de les polítiques liberals del govern sociovergent, on cap política ha destinat la mínima atenció a les problemàtiques juvenils- és per això que ens hem d’organitzar i, juntes, buscar la manera de què se’ns escolti, de què les nostres idees i el nostre potencial sigui part de les millores del municipi i també de les nostres vides.

Des de Crida apostem perquè nosaltres, les joves, tinguem espais on trobar-nos i on organitzar-nos per dur a terme les activitats que creiem necessàries, com hem deixat clar els últims anys, en la lluita per fer de Can Salomó un casal jove i com mostrarem en els pròxims anys, generant espais d’oci alternatiu, autogestionats per les joves. També creiem que s’ha d’afrontar una lluita per facilitar l’emancipació, per oferir l’accés a l’habitatge de forma digna al poble. De la mateixa manera, encararem frontalment la necessitat de realitzar campanyes de conscienciació i prevenció reals en els àmbits que més que preocupen i afecten als joves, com l’ús de les drogues o aspectes afectius de la sexualitat.

Tot això ho farem de forma participativa, ja que la nostra intenció no és fer política entre unes quantes, sinó fer-la inclusiva i oberta a tothom, mitjançant una assemblea de joves com a instrument de gestió i organització de les activitats relacionades amb l’àmbit de joventut.

Despertem el Premià dormitori!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.