El jovent com a protagonista per despertar Premià

Per Roc Ramoneda.

Actualment, a Premià de Mar, bona part de la població som joves. La gran majoria de nosaltres a part d’estudiar també treballem, amb salaris molt baixos, perquè encara no tenim cap titulació o perquè ocupem sectors molt precaritzats. A més, tota aquesta situació no es facilita quan hem de marxar del poble per poder accedir als estudis que desitgem o per poder treballar i, havent de pagar, també, uns preus abusius per usar el transport públic. Tot això ens acaba apartant de casa nostra i del nostre poble, això fa que quan hi arribem només tinguem ganes de descansar i així, amb el pas dels anys, Premià està transformant-se en un poble dormitori.

Com a joves no se’ns ha convidat mai a participar de certs espais polítics i socials o de forma indirecta se’ns ha expulsat d’aquests, perquè no estem prou preparades per afrontar certes lluites, no tenim experiència, no som prou madures i mil excuses més que tots i totes hem escoltat. Aquest és un dels motius pels quals la política institucional no ens beneficia o no ens té gens en compte -com en aquests últims 12 anys de les polítiques liberals del govern sociovergent, on cap política ha destinat la mínima atenció a les problemàtiques juvenils- és per això que ens hem d’organitzar i, juntes, buscar la manera de què se’ns escolti, de què les nostres idees i el nostre potencial sigui part de les millores del municipi i també de les nostres vides.

Des de Crida apostem perquè nosaltres, les joves, tinguem espais on trobar-nos i on organitzar-nos per dur a terme les activitats que creiem necessàries, com hem deixat clar els últims anys, en la lluita per fer de Can Salomó un casal jove i com mostrarem en els pròxims anys, generant espais d’oci alternatiu, autogestionats per les joves. També creiem que s’ha d’afrontar una lluita per facilitar l’emancipació, per oferir l’accés a l’habitatge de forma digna al poble. De la mateixa manera, encararem frontalment la necessitat de realitzar campanyes de conscienciació i prevenció reals en els àmbits que més que preocupen i afecten als joves, com l’ús de les drogues o aspectes afectius de la sexualitat.

Tot això ho farem de forma participativa, ja que la nostra intenció no és fer política entre unes quantes, sinó fer-la inclusiva i oberta a tothom, mitjançant una assemblea de joves com a instrument de gestió i organització de les activitats relacionades amb l’àmbit de joventut.

Despertem el Premià dormitori!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.