Presentem un pla d’acció per garantir l’habitatge a Premià de Mar

Aquest dilluns, Crida Premianenca, la Coali i Esquerra Repúblicana presentàvem una proposta d’accions per a garantir el dret a l’habitatge a Premià de Mar que es portarà al ple municipal d’abril. Podeu escoltar aquí la notícia a Ràdio Premià de Mar.

L’habitatge és una de les principals preocupacions pels premianencs i l’actual situació immobiliària fa molt difícil garantir el dret a un sostre digne per a moltes famílies. Si a això li afegim el fet que Premià és el 5è poble més dens de Catalunya, i que el govern de Convergència ha estat anys sense fer pràcticament res en aquesta matèria -cal recordar que a dia d’avui només tenim 1 pis municipal- el resultat és una situació totalment descontrolada al poble.

El conjunt de forces d’esquerres de l’oposició ens hem posat d’acord i hem presentat un seguit de mesures per atacar de maneres urgent els problemes que té el nostre poble en habitatge sense haver d’urbanitzar més. Podem recuperar pisos buits i inutilitzats per al conjunt de la ciutadania.

Al document (disponible aquí) proposem 3 eixos d’acció prioritària per tal que l’Ajuntament comenci a actuar per solucionar problemes que molts veïns i veïnes pateixen actualment. El desmurat preu dels lloguers, la manca de pisos socials al municipi o els apartaments turístics il·legals són només alguns dels fronts que tracta la nostra proposta i que cal que el govern de PdCat i PSC comenci a entomar després d’anys d’inacció.

La llei d’habitatge de Catalunya ens permet recuperar per a lloguer social pisos buits dels bancs, entitats financeres que van ser rescatats amb els diners de tots i totes. Com a Ajuntament també podem oferir ajudes de rehabilitació o rebaixes a l’IBI als petits propietaris amb pisos en lloguer si els posen a una borsa de lloguer municipal a un preu just.

Davant les falses promeses de l’alcalde, que després de 12 de anys sense fer res, ara 2 mesos abans d’eleccions promet construir 100 pisos nous, fem propostes concretes i realistes, que ajuden als premianencs i premianenques i que no urbanitzen encara més un poble tan dens com el nostre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.