Presentem un pla d’acció per garantir l’habitatge a Premià de Mar

Aquest dilluns, Crida Premianenca, la Coali i Esquerra Repúblicana presentàvem una proposta d’accions per a garantir el dret a l’habitatge a Premià de Mar que es portarà al ple municipal d’abril. Podeu escoltar aquí la notícia a Ràdio Premià de Mar.

L’habitatge és una de les principals preocupacions pels premianencs i l’actual situació immobiliària fa molt difícil garantir el dret a un sostre digne per a moltes famílies. Si a això li afegim el fet que Premià és el 5è poble més dens de Catalunya, i que el govern de Convergència ha estat anys sense fer pràcticament res en aquesta matèria -cal recordar que a dia d’avui només tenim 1 pis municipal- el resultat és una situació totalment descontrolada al poble.

El conjunt de forces d’esquerres de l’oposició ens hem posat d’acord i hem presentat un seguit de mesures per atacar de maneres urgent els problemes que té el nostre poble en habitatge sense haver d’urbanitzar més. Podem recuperar pisos buits i inutilitzats per al conjunt de la ciutadania.

Al document (disponible aquí) proposem 3 eixos d’acció prioritària per tal que l’Ajuntament comenci a actuar per solucionar problemes que molts veïns i veïnes pateixen actualment. El desmurat preu dels lloguers, la manca de pisos socials al municipi o els apartaments turístics il·legals són només alguns dels fronts que tracta la nostra proposta i que cal que el govern de PdCat i PSC comenci a entomar després d’anys d’inacció.

La llei d’habitatge de Catalunya ens permet recuperar per a lloguer social pisos buits dels bancs, entitats financeres que van ser rescatats amb els diners de tots i totes. Com a Ajuntament també podem oferir ajudes de rehabilitació o rebaixes a l’IBI als petits propietaris amb pisos en lloguer si els posen a una borsa de lloguer municipal a un preu just.

Davant les falses promeses de l’alcalde, que després de 12 de anys sense fer res, ara 2 mesos abans d’eleccions promet construir 100 pisos nous, fem propostes concretes i realistes, que ajuden als premianencs i premianenques i que no urbanitzen encara més un poble tan dens com el nostre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.