Més Crida per fer més república des de l’ajuntament

Crònica de l’acte del 5/04/19 “República i municipi”.

El passat divendres 5 d’abril tingué lloc al Centre Cívic de Premià de Mar un acte dedicat al tema ‘República i municipi’. Davant de més d’un centenar llarg de persones, les crides de Premià de Mar i de Dalt varen compartir una activitat en la qual es va tractar sobre els lligams entre el món local, el municipalisme i el procés constituent republicà. Assumint que les instàncies de proximitat són determinants en la presa de decisions, des de Crida considerem de gran importància el paper que ha de jugar qualsevol ajuntament, d’acord amb la gent d’una localitat i dels barris, en la configuració del poder popular.

El paper actiu dels ajuntaments i els vincles que aquests han d’establir amb el teixit associatiu i les diverses expressions del republicanisme, l’antifeixisme i el radicalisme democràtic, constitueixen un dels eixos bàsics per revertir aquella idea hegemònica de la vella política que delega en els governs i els partits la majoria dels afers col·lectius de la ciutadania. Pensem que la sobirania i les sobiranies en plural, tenen molta relació amb la capacitat d’autoorganització de la gent i que aquest fet es va constatar arran del referèndum de l’1 d’octubre i de les mobilitzacions associades a aquest esdeveniment, com és el cas de la vaga general del 3 d’octubre d’aquell any.

Aquests temes varen ser objecte de debat en un acte que va comptar amb la participació dels caps de llista de les crides de Premià de Dalt i de Premià de Mar –Jaume Batlle i Andreu Mumbrú– i de l’economista i reconegut activista social Arcadi Oliveres, impulsor en el seu dia, junt amb Teresa Forcades, del moviment Procés Constituent.

Els debats i pràctiques sobre el poder constituent, les acccions antirepressives i les lluites per assolir totes les sobiranies, integren l’ideari i el programa d’acció de Crida Premianenca i de Crida Premià de Dalt, per la qual cosa aquesta activitat s’emmarca en un conjunt d’iniciatives que anem desplegant en els nostres municipis com a part del moviment sobiranista, demòcratic, antifeixista i republicà, amb la idea de fer dels nostres ajuntaments uns veritables dics de contenció davant de l’ascens de les opcions populistes, demofòbiques i feixistes que malden per liquidar les conquestes socials i perseguir els drets nacionals i democràtics del nostre poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.