El Premià que volem. Un programa amb 500 idees i propostes.

Presentem un programa electoral amb 500 idees i mesures per convertir Premià de Mar en un poble on viure-hi dignament. 

Fruit d’un procés participatiu de 6 mesos, amb més de 15 jornades temàtiques, més de 40 taules rodones i grups de treball, centenars de persones de diferents procedències i amb diferents sensibilitats involucrades, ús de la plataforma Decidim, una eina de eGovern que facilita a les administracions i organitzacions la gestió de processos participatius i a través de la qual els ciutadans poden fer les seves  aportacions i propostes, i finalment unes 500 propostes recollides, debatudes, revisades, sistematitzades i ordenades en uns 20 àmbits temàtics, convertint el programa de Crida en el vostre programa per transformar Premià. Es tracta, però, d’una eina oberta que cal seguir contrastant i enriquint amb tot el teixit social i cultural del municipi. És només un punt de partida.

El document sencer es troba disponible a l’enllaç: http://anyflip.com/pxfe/yqpf/

Per saber amb més detall com hem fet aquest programa:

A finals del passat mes de febrer de 2019, en el context del procés que vam anomenar #horitzó 2019, va concloure la fase de recollida de necessitats i  propostes per a l’elaboració del programa amb el que Crida Premianenca es presenta a les eleccions municipals del mes de maig de 2019.

En aquest període ha estat obert el portal Decidim, una eina de eGovern que facilita a les administracions i organitzacions la gestió de processos participatius i a través de la qual els ciutadans poden fer les seves aportacions i propostes, poden comentar les propostes d’altres participants i poden valorar aquelles que els semblin més interessants.

En el decurs d’aquesta fase, que es va iniciar a la tardor de l’any 2018 es van fer diferents trobades presencials temàtiques d’àmbits diversos com habitatge,
urbanisme, educació, convivència, feminisme, cultura, gent gran, model productiu o serveis a les persones, en les que van participar centenars de persones de diferents procedències i amb diferents sensibilitats. Les aportacions generades en aquestes trobades presencials també s’han introduït a la plataforma i entre una cosa i l’altra hem recollit vora de 500 aportacions, repartides en uns 20 àmbits temàtics.

Aquestes 500 propostes s’han revisat per part de 12 grups de treball amb l’objectiu de sintetitzar-les, homogeneïtzar-les, agrupar-les i enriquir-les si s’escau, per tal de donar cos al programa electoral amb el que Crida Premianenca es presenta a aquestes eleccions municipals. Cada comissió ha donat el seu enfoc propi a les propostes que ha treballat i això, d’alguna manera, també aporta valor al programa, que no ha passat pel sedàs d’un “consell de redacció”, sinó que només s’ha revisat des d’un punt de vista formal i amb perspectiva de gènere.

Volem destacar que ens fa molta il·lusió, i pensem que no podria ser d’una altra manera, que el programa hagi estat obert a les aportacions de les  premianenques i premianencs i que totes les propostes hagin estat públiques i s’hagin pogut discutir i treballar obertament, tant de manera telemàtica com presencial. Pensem que d’aquesta manera s’enriqueix el nostre projecte, un projecte que no podria existir sense la implicació dels ciutadans, tant dels que en formem part de forma estable, com d’aquells que s’acosten de manera puntual a les nostres trobades i assemblees o dels que pensen que paga la pena contribuir a l’elaboració col·lectiva del programa, un programa que volem que representi a totes les premianenques i els premianencs i que per això hem elaborat d’aquesta manera, per que en lloc del nostre programa, sigui el vostre.

A tall d’anècdota, volem remarcar que hem eliminat algunes de les propostes aportades, per repetides o poc adients, tot i que no gaires. Destaquem com a exemple extrem la que feia referència a la construcció d’un “casino” a Premià de Mar. Aquesta aportació no l’hem tingut en compte per dissonant, perquè és un exponent de la ciutat que no volem i no s’ajusta al model de ciutat que volem i que ens heu transmès amb les vostres aportacions: una ciutat a on les persones estiguin al centre, que vetlli per una educació pública, igualitària i de qualitat, una ciutat inclusiva, d’acollida i feminista, una ciutat a on pagui la pena viure i en la qual es pugui treballar dignament, una ciutat que ens porti cap a un nou model polític republicà i radicalment democràtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.