Crida Premianenca donarà suport a una alcaldia de Pep Ripollès i aposta per entrar al govern

Les eleccions municipals del passat 26 de maig han deixat un plenari molt fragmentat a Premià de Mar i des de Crida Premianenca creiem que cal facilitar els pactes per assegurar un relleu a l’alcaldia del poble.

És per aquest motiu que, després d’estudiar els diversos escenaris possibles arran dels resultats electorals, a Crida apostem pel suport a la investidura de Pep Ripollès (ERC) com a alcalde i platengem l’entrada de la nostra formació política en un futur govern de coalició. Després de 8 anys a l’oposició, fiscalitzant la tasca dels darrers govern de Convergència, prenem aquesta decisió per l’existència de diversos reptes de ciutat que creiem que és el moment d’entomar:

  • Regeneració política: com portem defensant durant tota la campanya, cal un canvi al front del govern de Premià de Mar i una regeneració del mateix. Ja fa 12 anys que Convergència (ara PdeCat) disposa de l’alcaldia del poble i creiem que, després de 8 anys de resultats electorals en decliu, cal un canvi de cicle. Recordem que el suport a Convergència ha passat dels 10 regidors el 2011 als 5 actuals, en un clar cas de retrocès electoral i d’esgotament de projecte polític. És el moment de canviar aquesta dinàmica i apostar per obrir la institució a la població, facilitant la participació i deixant de banda anys de polítiques antisocials i d’actituds autoritàries per part d’un govern que no ha respectat multitud d’acords en matèria social i nacional presos al ple municipal.

  • Reptes de ciutat: Premià de Mar s’enfronta a diversos reptes que s’han d’abordar estratègicament i per aquest motiu, també, plantegem la nostra entrada al govern del poble. A nivell urbanístic, per exemple, els propers anys ens juguem tenir un poble totalment urbanitzat, amb més blocs de pisos a les poques parcel·les urbanístiques que queden lliures o, per contra, un Premià que prioritzi protegir els darrers espais lliures de construcció que encara té. Tot plegat, en un context d’especulació immobiliària que ha fet pujar els preus dels lloguers fins a límits insostenibles i que dificulta greument l’accés a l’habitatge. D’altra banda, necessitem un reforç urgent a diverses àrees de l’Ajuntament com són els serveis socials o educació que permetin disposar de millors serveis públics per atacar les desigualtats socials. Al nostre entendre, els darrers governs han actuat amb deixadesa al voltant d’aquestes problemàtiques i no s’ha donat resposta a moltes de les emergències socials que pateix el municipi.

  • Un nou govern per un nou Premià de Mar: els resultats de les darreres eleccions han donat lloc a un Ajuntament amb més regidors d’esquerres i sense cap candidatura amb una majoria clara. Creiem que el futur govern de Premià ha de reflexar aquesta situació, amb un major protagonisme de les forces d’esquerres tot buscant fòrmules de coalició que, a la vegada garanteixin la màxima estabilitat. Cal un govern fruit del pacte i el consens, amb un pla d’acció compartit per tots els integrants del mateix, transversal i que no respongui a lògiques de «repartiment de cadires». Cal un govern per a Premià de Mar que posi les persones al centre, que procuri pel benestar dels habitants i que treballi per fer un poble més habitable i cohesionat socialment.

    Plaça Ajuntamen Premià de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.