Proposem un debat ciutadà per enfortir la Festa Major

A la Crida sempre hem defensat que cal preservar els orígens de la Festa Major al nostre poble i que no podem deixar només en mans de l’administració la definicó de com ha de ser, deixant en un segon terme al voluntariat que amb tantes ganes i il·lusió l’ha anat construint durant anys, dedicant temps i esforços per fer-la possible.

Cal posar en valor la participació dels premianencs i premianenques, crèiem que és una de les millors eines per a la cohesió social, és per això molt important estimular, recolzar i dotar dels recursos necessaris al voluntariat, l’hem de veure com una peça clau pel manteniment de la Festa.

Des de l’Ajuntament, que hauria de ser el principal motor i defensor d’un debat inclusiu i propositiu, demanem que s’organitzi un procés de debat obert a la població, on entitats, associacions i voluntariat puguin parlar sobre com volen que sigui la Festa Major al poble de Premià.

Per això el grup municipal de Crida Premianenca proposem al Ple una moció amb els següents acords:

1.  Organitzar des de l’ajuntament i les entitats vinculades a la festa major un procés de debat obert a la població de durada curta i que es pugui realitzar abans de finalitzar el febrer del 2020.

2.  Integrar en el debat participatiu la preservació dels orígens i el fil conductor de la festa major (organitzativa i escenicament), tenint en compte la necessitat de treballar constantment per eliminar qualsevol imatge o situació que pugui ser susceptible d’incentivar actituds xenòfobes, violentes i masclistes.

4. Integrar en el debat participatiu la necessitat de continuar implementant i  augmentar mesures per garantir un espai festiu segur, lliure de discriminacions i agressions.

3. Que aquest procés de debat desemboqui en unes conclusions de caràcter vinculant a incorporar en l’organització de la festa del proper any 2020.

4. Publicar les conclusions dels procés de debat i els compromisos adquirits per part de l’ajuntament i les entitats i/o persones vinculades a la Festa Major.

One thought on “Proposem un debat ciutadà per enfortir la Festa Major

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.