Solidaritat amb el poble kurd

Crida Premianenca portem al ple de novembre una moció contra la guerra al nord de Síria i en solidaritat amb el poble Kurd.

Entre els acords de la proposta hi destaquen iniciatives com:

  • Informar de l’experiència de confederalisme democràtic de Rojava i de l’atac turc als mitjans municipals (ràdio i revista).
  • Convidar membres de la resistència kurda i/o plataformes de suport a fer un acte a Premià.
  • Dotar la biblioteca Martí Rosseló perquè adquireixi i visibilitzi bibliografia sobre el poble kurd, l’experiència de Rojava i la repressió kurda, de l’estat islàmic i del règim siri.

El territori de Rojava, al Kurdistan, està format per tres cantons: Efrîn, Kobani i Cizîrê (Jazira). En aquests cantons, a partir del confederalisme democràtic, el poble kurd ha aconseguit, enmig d’una guerra total contra el feixisme de l’Estat Islàmic, construir un model social i polític democràtic, multicultural, multilingüístic i multireligiós enmig d’un Orient Mitjà en plena guerra. Precisament aquest moviment ha estat estat clau al Kurdistan per acabar amb el feixisme que representava Estat Islàmic.

A principis d’octubre de 2019, l’Estat turc, saltant-se totes les normes del dret internacional, ha començat a perpetrar atacs militars contra el Kurdistan occidental i una campanya de bombardejos indiscriminats que estan provocant un preocupant nombre morts i ferits entre la població civil. A més, el Comitè Internacional de Rescat estima que aquesta operació de l’Estat turc, autoanomenada “Font de Pau”, pot provocar més de 300.000 refugiats i més de cinc milions de persones civils es troben amenaçades pel terror de la guerra perpetrada per l’Estat turc.

En els darrers dies, diversos estats europeus com Alemanya, els Països Baixos, Suècia o Finlàndia han aprovat resolucions on rebutgen aquests atacs i la violació de la legislació internacional que suposen, a més d’impulsar embargaments d’armament al govern turc. En canvi, l’Estat espanyol no només continua subministrant armament per perpetrar aquests atacs, sinó que a més ha mostrat a través de la seva diplomàcia suport públic a aquesta ofensiva militar de l’Estat turc. L’Institut Internacional d’Estudis per a la Pau d’Estocolm calcula que en els darrers anys l’Estat espanyol ha venut armament a Turquia per un valor de més de 729 milions d’euros.

El nostre municipi i la societat catalana es caracteritzen per valors com la no-violència a l’hora d’afrontar els conflictes; així com una profunda aposta per la pau i per rebutjar la guerra com a forma d’abordar les tensions i interessos de caire polític.

Per això volem mostrar el suport del nostre Ajuntament a la regió kurda de Rojava i al seu model social i polític democràtic, multicultural, multilingüístic i multireligiós. I rebutjar la ingerència de l’Estat turc a Síria i la intervenció armada fora de les seves fronteres contra el poble kurd.

Exigim al govern de l’Estat espanyol que retiri el seu suport a l’Estat turc i a aquesta ofensiva bèl·lica, demani al govern turc la retirada immediata de les seves tropes i impulsi sancions en la línia dels altres països europeus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.