25 anys de Barca de Mitjana, l’entitat premianenca de l’any 2020

*Intervenció de Crida llegida al ple de desembre de 2019 per felicitar a l’entitat de l’any:

L’any 1994, vuit amics es van trobar per començar una singladura musical en el món de les havaneres.

L’any 95 van presentar el seu primer repertori en el Bellamar de Premià. Eren cinc, cinc enamorats de la cultura mediterrània, de les aventures marineres i de l’ofici de pescador.

El seu nom, el van rescatar de l’escut de la vila: Barca de Mitjana. Al principi, la seva idea era fer cançons de taverna, sense instruments; per poder expressar tot el ventall de sentiments: des de l’alegria euforitzant fins al patiment i la tristesa… poc a poc el grup es va anar consolidant, sempre amb amb aquest esperit de superació que els ha caracteritzat; movent-se per tot Catalunya, les illes Balears, València, la Catalunya Nord, la cornisa Cantàbrica i el País Basc ( per la setmana gran de Bilbao se’ls espera en candeletes) 

Barca de Mitjana, són actualment quatre membres i canten a quatre veus. Amb l’Adam, com a director musical i expert amb l’acordió, en Jaume Romaguera i Jaume López a la guitarra i en Joan Botey, com a ànima del grup… Sentin sempre la necessitat de recuperar l’antic repertori del mon de les havaneres, d’aquells catalans que van anar a Cuba, dels vells pescadors de Calella per convertir les havaneres en nostàlgia viva i d’una cultura popular que no pot morir.

Ara, aviat  farà 25 anys, un quart de segle ple d’anècdotes de tot tipus, de projectes i de somnis!!!

Com a premianencs, us sentiu molt agraïts per la resposta dels covilatans;  en les festes, en els barris, quan aneu als casals i feu un concert per la gent gran, o visiteu un malalt que no pot sortir de casa…

El proper any celebrarem TOTS el vostre aniversari, i us l’heu marcat com una fita importantíssima per continuar apostant per la cultura popular a Premià de Mar.

Enhorabona i gràcies Barca de Mitjana!!!

En Jaume Romaguera i Joan Botey, en el passat ple de desembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.