El Ple aprova una proposta de Crida per eliminar barreres arquitectòniques a l’espai urbà que dificulten la mobilitat

La mobilitat a peu dels veïns i veïnes del poble ha de poder fer-se de manera agradable, còmoda i segura, cal doncs que els carrers i places estiguin en òptimes condicions.

És per això el grup municipal de Crida Premianenca ha presentat una moció per a eliminar barreres arquitectòniques que dificultin la mobilitat i per a millorar el manteniment de carrers i places.
Tot i que l’Ajuntament ha fet accions al respecte, encara ens trobem zones al nostre poble on caldria fer moltes millores per tal de facilitar la mobilitat a peu. Carrers a on l’asfalt està en pèssimes condicions, voreres estretes i amb obstacles com pals de la llum, faroles, etc., que dificulten enormement els desplaçaments de les persones grans (cadires de rodes), veïns i veïnes amb cotxes de nadons, carrets de la compra, etc.
Per tot això, hem proposat i aprovat elaborar un pla integral de manteniment de voreres i facilitació de la mobilitat a peu. Aquest pla haurà de formar part del Pla Local de Mobilitat, incloent-hi les següents actuacions planificades i calendaritzades: eliminar obstacles de les voreres, revisar rampes, completar o reparar els panots que falten o estan trencats, asfaltar els carrers en males condicions. I fer-ho d’acord amb les associacions de veïns i veïnes del nostre municipi, així com amb les associacions locals.
Una mesura pensada per a les persones amb mobilitat reduïda, que difícilment poden desplaçar-se pels carrers i places sense posar en risc la seva seguretat, ja que sovint han de fer ús de la calçada. Així mateix, cal millorar rampes i aparcament i senyalitzar-los adequadament, i cal educar i conscienciar a la ciutadania de la importància de respectar-los, mitjançant cartells explicatius i campanyes informatives.
El disseny urbanístic ha d’estar pensat perquè les persones en podem fer ús i gaudir-ne, un urbanisme més amable a on puguem passejar, moure’ns , jugar , que convidi a relacionar-nos i fer veïnatge, d’aquí que tant als carrers com a les places hauríem de trobar bancs i taules, de manera que es pugui seure, conversar, llegir o prendre el sol i que les opcions per fer-ho ho es limitin a les terrasses dels bars.
És  prioritari i responsabilitat de l’Ajuntament fer tot el possible per corregir-ho i fer els manteniments necessaris. Un dret cap a tots els premianencs i premianenques, fonamental per aconseguir una millora en la nostra qualitat de vida
Satisfets i agraïts que la moció hagi estat aprovada per tots els grups municipals, ara esperem que el govern la dugui a terme !!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.