Impulsem una ordenança que reguli les condicions, inspecció i sanció dels habitatges d’ús turístic

Proposem al ple iniciar l’elaboració d’una ordenança municipal que reguli l’activitat dels habitatges d’ús turístic (HUT) a Premià de Mar, complementària a la regulació urbanística, que inclogui el procediment per a obtenir les llicències, els requisits que han de complir, el règim d’inspecció per tal de perseguir la presència d’habitatges il·legals i el règim sancionador per a procedir en cas d’incompliment, incloent mesures que permetin derivar aquests pisos a una borsa de lloguer social.

Des de la Crida Premianenca sempre hem defensat com a vital ordenar i prevenir un futur creixement desenfrenat del turisme que pogués afectar la nostra vila amb normativa que permetés regular els allotjaments d’ús turístic i limitar-los, donada la situació de dificultat per aconseguir lloguers de llarga durada a preus assequibles. És per això que el juliol de 2017 el ple municipal va aprovar una moció conjunta de Crida Premianenca i Esquerra Republicana amb l’objectiu de regular la proliferació d’habitatges d’ús turístic al municipi.

Després de més de dos anys, el desembre de 2019, s’ha donat compliment parcial a la moció i ha estat aprovat un pla especial urbanístic que limita la proliferació d’HUT mitjançant la seva admissibilitat segons les zones urbanístiques i la situació respecte la resta d’habitatges. Des del grup municipal de Crida Premianenca entenem que la regulació aprovada fins ara persegueix de forma especial allunyar l’activitat regulada de la resta d’immobles destinats a l’ús d’habitatge. Es persegueix així incidir sobre els efectes negatius que l’habitatge d’ús turístic pot tenir sobre la convivència.

No obstant això, en tractar-se d’una regulació exclusivament de caire urbanístic, queden al marge del pla altres aspectes rellevants en la regulació d’aquesta activitat econòmica que fan necessari que sigui complementada amb una ordenança municipal que detalli el procediment per a obtenir llicències, els requisits que han de complir els HUT, el règim d’inspecció per tal de perseguir la presència d’habitatges il·legals i el règim sancionador per a procedir en cas d’incompliment d’aquests preceptes. Aspectes que han de ser regulats per l’ordenança que ara reclamem en una moció.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.