No normalitzem la violència i els desnonaments cap a les veïnes

Ahir vam viure una situació inacceptable a Premià de Mar: van deixar sense casa a una veïna del poble amb les seves dues filles, tal com explica la Xarxa d’Habitatge del Maresme al comunicat que van emetre per la nit.

L’Arantxa és una veïna del poble que després de 20 anys de viure al seu habitatge i de no poder fer front als pagaments després d’haver patit violència masclista i separar-se, ha estat desnonada. No podem acceptar ni normalitzar en quines condicions es produeixen aquests desnonaments. Ahir vam veure com una família amb dos menors era expulsada del seu habitatge amb un desproporcionat dispositiu de BRIMO i ARRO amb col·laboració amb la policia local. Van produir-se càrregues violentes amb porres i luxacions contra les veïnes que responien a la solidaritat com única eina que quedava davant una injustícia. Així com dues persones detingudes i diverses identificades. Pensem que no podem normalitzar que hagi violència en desnonaments amb menors per part de mossos, que a més actuen sense la identificació obligatòria.

 

Ahir vam viure un fracàs de la política institucional per respondre als casos de pèrdua d’habitatge. No podem entendre perquè s’exposa a una família amb menors a l’execució d’una ordre de desnonament quan ja té una casa assignada per mesa d’emergència i serà reubicada d’aquí un mes. Com no s’ha pogut negociar amb la propietat assumir el pagament d’aquest mes a la casa o com els responsables de la gestió decideixen pagar aquest gran operatiu policial abans que solucions habitacionals.

 

 

Per això volem reclamar que necessitem governs i responsables que busquin alternatives. L’habitatge ha de ser una prioritat i no ens podem estar tranquil·les quan sabem que una família avui no pot dormir a casa seva. A Premià de Mar hem de fer polítiques d’habitatge que fa temps es reclamen com la mobilització de pisos buits, creació de parc públic d’habitatge o el servei d’intervenció en la pèrdua d’habitatge i ocupació, com ja han fet altres municipis, per intervenir en aquests casos.

Volem solidaritzar-nos amb les persones detingudes, amb la Xarxa d’Habitatge del Maresme i totes les que van estar ahir posant el cos per les veïnes d’aquest poble. Gràcies a l’organització popular moltes famílies estan trobant les solucions que encara l’administració no posa sobre la taula. Ens tenim a nosaltres però reclamem a les institucions responsabilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.