Aprovada la moció per impulsar les Taules de Barri

Al ple de febrer ha estat aprovada una moció de Crida Premianenca que pretèn impulsar les Taules de Barri, un espai estable de participació que aglutini associacions de veïns, entitats, col·lectius i veïnat de cada barri de la ciutat. 

Entenem que hem d’anar cap a un model de Taules de Barris per augmentar la participació i la implicació de les associacions de veïns, entitats, col·lectius, i totes aquelles persones no organitzades que ho desitgin per construir xarxes veïnals i espais col·lectius, posant per davant la cooperació enfront de la competència, per aprendre a gestionar entre tots, els problemes del nostre municipi. 

Des de la intervenció comunitària, podem contribuir al desenvolupament i la transformació social, de l’espai públic i cultural, millorant les condicions de vida dels ciutadans i la qualitat de vida dels barris. Es tracta, doncs, d’enfortir i augmentar la capacitat d’autoorganització i presa de decisions, per donar respostes especifiques a les necessitats concretes de cada zona. 

Des de l’Ajuntament, hem d’impulsar, estimular i ajudar a organitzar, la periodicitat de les trobades, els espais, la seva composició, la intervenció d’un regidor/a de barri, un dinamitzador/a de barri, tècnics adients i els representants de les associacions, entitats i col·lectius pel bon funcionament de les Taules de Barris.

A mig termini, elaborar i consensuar entre tots els grups municipals un Pla de Barris (2020-2030) amb les seves respectives taules de treball, metodologies i objectius per afrontar qüestions claus com: els dèficits urbanístics, la manca d’equipaments, la rehabilitació d’habitatges, les desigualtats socials, els desequilibris culturals i d’altres problemes específics dels nostres barris. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.