Crida Premianenca davant la situació de Ca n’Amell i la resta de centres residencials de Premià

Davant l’estat de pandèmia, cal garantir una atenció òptima a tota la gent gran que viu als diferents centres residencials de Premià de Mar i redreçar amb celeritat, si s’escau, qualsevol situació anòmala.

Crida Premianenca davant la situació generada sobre la gestió actual de Ca n’Amell, volem d’entrada mostrar el nostre suport a la tasca ingent i poc coneguda que els 365 dies de l’any realitzen els professionals dels centres residencials per a la gent gran existents al municipi de Premià de Mar, que també volem fer extensible a tot el sector, en general.

Un àmbit assistencial que té cura de la nostra gent gran que, per diferents circumstàncies socials o de salut, no poden viure la darrera etapa vital a casa seva. Un àmbit assistencial que fa molts anys que ha de desenvolupar la seva important tasca amb una més que clara manca de recursos públics que permetria als seus professionals donar molta més qualitat assistencial a les usuàries i usuaris de residències públiques i privades d’arreu, i Premià de Mar no n’és una excepció. Un sector que aquestes setmanes, i les properes que vindran, està i estarà sotmès a moltíssima pressió davant l’actual pandèmia provocada pel COVID19 i que estem convençudes que està fent tot allò que pot davant aquest gran repte de salut. Tot un treball intens que tiren endavant, tot i l’absència evident de recursos tant de protecció, com poden ser la manca d’equips de protecció individuals per als professionals, com de material per prevenir el contagi entre les usuàries i usuaris o les mateixes treballadores i treballadors durant aquest temps de confinament, com pot ser la necessitat actual d’implementar internament mesures d’aïllament sectoritzat dins els centres residencials davant la sospita o confirmació d’algun o diversos casos de SARS-CoV-2.

Considerem preocupant la difusió de notícies en els mitjans sobre una suposada situació negligent en un dels centres per a gent gran del nostre municipi. Tenim clar que cal fer una vigilància estreta local durant tot l’any sobre els nivells de qualitat assistencial i necessitats de les nostres àvies i avis residents en els centres premianencs, però també creiem que davant l’actual situació d’excepcionalitat en matèria de salut pública, qualsevol difusió d’opinió institucional sense la recomanable informació tècnica contrastada i valorada, pot desestabilitzar encara més aquest sector ja tan vulnerable.

Sense obviar la responsabilitat que té l’administració local i la resta d’administracions competents, d’aclarir i o denunciar qualsevol situació irregular, avui en dia cal més que mai prudència i treball tècnic discret amb el doble objectiu de garantir una atenció òptima a la gent gran i redreçar amb celeritat, si s’escau, qualsevol situació anòmala.

Per tot això i per garantir i promoure un àmbit de seguretat, suport i confiança amb tots els centres residencials de Premià de Mar, considerem indicat engegar de manera urgent en l’àmbit local tres accions rellevants:

1- Iniciar avui mateix un procés el més ràpid possible de consens polític amb tots els grups municipals per afrontar les necessitats urgents dels centres residencials del municipi front l’actual emergència sanitària.

2- Activar un treball ràpid d’avaluació i diagnòstic de la situació actual en tots els centres residencials operatius al nostre municipi, no tant per a fiscalitzar la gran tasca que realitzen tot l’any, sinó per detectar vulnerabilitats i proporcionar de manera diligent solucions immediates per a millorar tots aquells aspectes respecte a la seguretat i la dignitat vital d’usuàries i usuaris i professionals en aquests dies de pandèmia i els propers post confinament.

3- Ajudar i aportar solucions a la millora de la comunicació entre els centres residencials i les usuàries i usuaris i les seves famílies explotant al màxim les oportunitats que ens poden prestar les noves tecnologies.

Residencia d’avis i masia de Ca n’Amell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.