Davant la inseguretat i el racisme, Crida demana al govern actuacions.

Més de 40 entitats del poble, han fet el que el govern de Premià no és capaç de fer, defensar un poble segur per a tothom i dir de manera contundent i clara No al Racisme i Sí a la Convivència.

Davant diversos incidents i delictes va saltar a xarxes socials l’alarma. Entenem que hi ha persones que vetllen per la seguretat, no es pot menystenir ni negar i calen mesures, però això no justifica les acusacions racistes i d’odi que s’han arribat a fer, i menys intents d’agressió organitzats. El que cal són actuacions de l’administració per garantir la seguretat i la convivència.

Des de Crida denunciem que aquest govern:

  • Ni aborda polítiques de seguretat específiques. No han fet cap proposta que impliqui abordar les situacions que es produeixen ni treballar per una policia local de proximitat que pugui abordar la seguretat al poble des del treball social i comunitari.
  • Ni gestiona amb cap actuació les situacions de vulnerabilitat i risc d’exclusió social dels menors migrats no acompanyats. Actuacions que atenguin les problemàtiques socials de fons. Atenció social, mediació, educació.
  • Ni dota suficientment els serveis socials per atendre a les necessitats de totes les veïnes del poble perquè aquestes trobin ateses si pateixen mancances socials. On hi ha desigualtat hi ha inseguretat.
  • Ni aplica propostes per a la cohesió social, com la proposta de xarxa de mediació comunitària aprovada fa anys i reclamada diversos cops. Crear cohesió social entre entitats, col·lectius i associacions de veïns; i alhora desfer els rumors amb dades, activant espais de relació i coneixença, donant a conèixer el que passa i desactivant falses informacions, com algunes de les que s’han donat a xarxes i fins i tot per mitjans de comunicació.
  • Ni es posiciona de manera ferma contra el racisme i el feixisme, com hauria de fer donat que vam aprovar ser un municipi antifeixista. Minimitza els fets i els considera anecdòtics quan segons lo acordat hauria de fer posicionaments públics de rebuig i donar les vies per denunciar aquestes actituds.

Ens trobem inacció, manca de respecte als acords del ple d’un govern en minoria i irresponsabilitat. Volem apostar per un canvi, per un poble que rebutgi els actes delictius i promogui la seguretat, per tots i totes les seves habitants, també per les migrades i racialitzades, i que promogui entre elles una bona convivència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.