l’Ajuntament haurà de pagar una indemnització de 470.000€ per l’expropiació d’una parcel·la inicialment valorada en 35.000€. Denunciem opacitat i gestió negligent a la regidoria de territori.

Els grups d’esquerres denuncien opacitat i gestió negligent a l’àrea de territori de l’Ajuntament de Premià de Mar i reclamen que l’Alcalde i el regidor responsable de l’àrea de territori donin explicacions i assumeixin responsabilitats.

Durant el ple d’abril, ERC-JxP va treure a la llum que l’Ajuntament de Premià de Mar haurà de pagar una indemnització de 470.000€ per l’expropiació d’una parcel·la inicialment valorada en només 35.000€. Es tracta de la cruïlla entre la Crta. de Premià i Camí del Mig, on es preveu realitzar la construcció d’un giratori i places d’aparcament en aquest espai.

La tramitació d’aquest projecte s’ha realitzat exclusivament per Junta de Govern sense informar-ne a la resta de grups del consistori (que han conegut la notícia a través d’un veí del municipi) ni al conjunt de la població de Premià de Mar.

El més greu del cas és que un cop comunicada la resolució del jurat d’expropiacions de Catalunya en la que es donava la raó al propietari de la finca sobre la consideració del sòl, el departament de territori de l’Ajuntament no va presentar-hi recurs deixant el consistori indefens i convertint la resolució automàticament en ferma.

A aquest fet, especialment greu i mostra d’una gestió negligent, s’hi suma l’ocultació d’informació per part del govern als grups polítics sotasignants, que han conegut els fets per un tercer, sis mesos més tard i quan s’ha complert el termini (només prorrogat per l’estat d’alarma) per abonar el pagament d’aquest import abans de començar a sumar interessos de demora.

Aquest gairebé mig milió d’euros que haurem de pagar dels recursos de tots els premianencs suposa un cop dur a l’Ajuntament, que se suma a l’existència del Pla Econòmic i Financer degut a reiterats incompliments en la gestió econòmica per la mala planificació de projectes urbanístics i construcció de nous equipaments públics, i deixa Premià amb un marge nul per assumir noves inversions necessàries pel municipi i destinar recursos a l’emergència social derivada de la crisis del Covid-19.

Es tracta d’una mostra més de la incapacitat de l’actual govern i l’àrea de territori per gestionar el POUM i afrontar els principals reptes urbanístics de la ciutat: la conversió de les darreres zones sense urbanitzar del municipi per a zones verdes i usos comunitaris (especialment la incapacitat per materialitzar el pla urbanístic de conversió de Can Sanpere), la transició cap a una mobilitat sostenible, el desenvolupament d’un pla d’equipaments que doni resposta a la necessitat de serveis de qualitat o la dignificació de la façana litoral.

És per tot això que els grups de Premià en Comú Podem, Crida Premianenca – Alternativa Municipalista i Esquerra Republicana – Junt per Premià presenten al ple una moció que insta a l’alcalde Miquel Àngel Méndez a fer una explicació pública dels fets i a prendre les mesures necessàries per corregir la gestió i la transparència de l’àrea de Territori.

Insten també a una declaració pública del regidor responsable de l’Àrea de Territori, atès que és el màxim responsable dels fets i d’haver amagat informació a la resta de grups municipals i a la ciutadania.

Demanem que el govern es comprometi a informar de forma periòdica i detallada a totes les forces polítiques municipals de com evolucionen les negociacions amb les propietats i dels projectes que és presentin al respecte.

I, per últim, reclamem que s’abordi urgentment els grans reptes urbanístics de la ciutat esmentats a la present moció amb el consens del màxim de grups polítics, l’implicació d’agents socials i a través de mecanismes públics i transparents de participació ciutadana.

One thought on “l’Ajuntament haurà de pagar una indemnització de 470.000€ per l’expropiació d’una parcel·la inicialment valorada en 35.000€. Denunciem opacitat i gestió negligent a la regidoria de territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.