Crida Premianenca demana que el pressupost de festa major es dediqui a Programació Cultural

En el darrer ple municipal, Crida Premianenca va demanar al govern destinar el pressupost no gastat per festa major, aproximadament 150.000€, en programació cultural i suport a les entitats. En concret, des de Crida, proposem que els recursos es destinin a tres línies estratègiques:

1.   Programació cultural, musical, arts escèniques i plàstiques; en petit format i apostant per la creació local.

2.   Suport a les entitats locals i els seus actes o esdeveniments durant l’any.

3.   Enfortir la convivència als barris amb plans educatius i culturals que fomentin la relació la cohesió social.

Des de Crida Premianenca ens sembla una pena que no s’hagi planificat amb més temps i que no hi hagi hagut més esforç, inventiva, il·lusió i enginy, per part de l’equip de govern per adaptar la festa major a la situació actual. Recordem que es permeten actes fins a 800 persones amb mesures de seguretat. Un cop més el govern demostra la seva incapacitat i tindrem una festa major sense actes presencials, sense cultura en petit format i sense aposta per les creadores locals. Mentrestant, a municipis de l’entorn s’estan programant actes i donant suport a campanyes com #LaCulturaTambéCura, que posa de manifest la importància de la cultura com a educació, socialització i forma de fer comunitat. Fent una crida a cuidar un dels sectors més maltractats per la crisi.

La cultura és una necessitat col·lectiva. Gaudim-la i cuidem-la!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.