La Crida es referma en la defensa de l’energia pública

La formació presenta al Ple Municipal de setembre una moció instant a l’Ajuntament de Premià a sumar-se a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública.

Energia pública

El passat 20 de juliol, 47 municipis i dues entitats van presentar l’Associació de Municipis per l’Energia Pública (AMEP) a Terrassa. Aquesta associació que pretén esdevenir un moviment transversal format per entitats i municipis, neix per desenvolupar i promoure accions per tal de dur a terme un model de gestió just, democràtic i sostenible. Es tracta d’una eina clau per impulsar accions des del municipalisme més just cap a les persones i més responsable davant de la situació d’emergència climàtica contra l’actual model que ha generat grans costos per a la salut i també econòmics.

A la part expositiva de la moció s’explica que l’AMEP pretén reforçar els ajuntaments, que tenen un paper fonamental per liderar aquesta transició, i que siguin aquests els que liderin la transició energètica passant de ser consumidors a produir, reforçant la participació ciutadana i revertint la situació dels grans oligopolis que ni tan sols fan el manteniment necessari a les nostres ciutats. Els objectius principals d’aquesta Associació són:

  • Contraposar el model actual que s’ha demostrat obsolet.
  • Garantir el Dret Social a l’Energia Elèctrica i evitar la pobresa energètica.Que la ciutadania i les empreses puguin generar la seva propia energia verda.
  • Que les Xarxes de distribució de l’Energia no estiguin exclusivament en mans de grans multinacionals.
  • Que la ciutadania pugui participar activament.
  • Promoure l’energia sostenible a les empreses dels municipis mitjançant un conveni.
  • Revisar les bonificacions d’energies sostenibles en els impostos municipals.

L’acord proposat a la moció és “Que l’Ajuntament de Premià s’adhereixi a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública per tal d’impulsar la transició cap a un model que assoleixi els compromisos adquirits amb la ciutadania.”

Crida considera que és prioritari que les administracions locals puguin intervenir en les modificacions de les lleis que regulen el sector elèctric, ara més encara, per revertir l’actual situació d’emergència tant climàtica com social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.