Crida proposa espais pacificats, segurs i saludables al voltant dels centres educatius

La formació municipalista presenta al ple una moció que proposa actuacions de transformació des de l´urbanisme tàctic, com l’eixamplament de voreres, la millora de la seguretat a les cruïlles, la creació de superilles, etc.

La proposta contempla també la creació d´una xarxa d´eixos pacificats a tot el poble (camins escolars), l’habilitació d´espais segurs per aparcar bicicletes i patinets, i actuacions de gestió de talls viaris: tancament de transís rodat -a excepció d’accés de veïns i vehicles de serveis si fos necessari- dels entorns immediats dels centres escolars, des de mitja hora abans, fins mitja hora després de l´horari d´obertura de les escoles.

Per impulsar aquestres accions, la moció proposa la creació d´un espai de treball transparent i de participació durant el curs que inclogui les AMPA-AFAs i col·lectius i associacions interessades que tingui per objectiu els entorns dels centres educatius així com es la plataforma de camins escolars. Establint una línia de treball continua d´actuacions des d’Educació amb campanyes informatives a les escoles i famílies sobre la necessitat de reduir l’ús del transport motoritzat i especialment en l´entorn escolar. L’objectiu és que aquestes mesures es duguin a terme en al conjunt del nostre municipi i no de forma aïllada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.