L’assemblea de Crida acorda donar suport a la nova candidatura CUP–Un Nou Cicle per Guanyar i el regidor Andreu Mumbrú participarà a les llistes electorals

Des de la seua constitució fa 10 anys, la Crida Premianenca ha apostat sempre per ser un espai polític obert. El municipalisme transformador aspira a produir canvis substancials en un sistema profundament reaccionari i això implica tractar d’aglutinar forces amb tothom qui vulga treballar per la justícia i la transformació social.

Des de l’assemblea de Crida Premianenca donem tot el nostre suport al nou projecte CUP – Un Nou Cicle per Guanyar encapçalat per l’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i celebrem que el regidor premianenc Andreu Mumbrú Fuxet vagi a les llistes com a número 32 per Barcelona.

Si seguim el fil roig de la història, observem que tan sols des de baix i a l’esquerra es pot construir aquesta base sòlida per poder imaginar i portar endavant els canvis necessaris per a construir un món millor. És per això que celebrem la construcció d’una candidatura amplia per les pròximes eleccions al parlament de Catalunya entre la CUP i Guanyem Catalunya. 

Obrint la mirada i mirant enrere veiem que a l’àmbit català la darrera legislatura al Parlament ha estat marcat per les lluites de poder entre ERC i JxCat, l’incapacitat per fer front a la crisi sanitària-econòmica d’una forma efectiva, una desmobilització del moviment sobiranista i la submissió gairebé total a l’estat Espanyol.

També la nostra realitat més propera s’ha vist profundament alterada aquests darrers temps. Gent gran morint sola a residències privades mal gestionades, distanciament social forçat, comerços i restaurants tancats sense una compensació que els permeta sobreviure, atur i precarietat desbocats, més de 900 famílies ateses per DISA, … Per això la CUP – Un Nou Cicle per Guanyar, igual que la Crida Premianenca, vol treballar per una sortida de la crisi socialment justa que no deixí ningú enrere

Fer-ho possible implica implementar una veritable Renda Bàsica Universal mitjançant una reforma fiscal, defensar el dret a un habitatge digne per sobre dels interessos dels especuladors, construir sobiranies mitjançant la creació d’una banca pública, així com la nacionalització de serveis públics i sectors estratègics i fer efectiu el dret d’autodeterminació són alguns dels reptes que creiem que caldrà abordar durant la següent legislatura.

Som conscients que aquestes eleccions es donen en un context excepcional de crisi sanitària-econòmica i de cert desencís justificat amb la política institucional, però no ens podem permetre passes enrere. Com deia Joan Fuster “tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres” i és per això que des de Crida Premianenca fem una crida als nostres militants i simpatitzants a participar d’aquesta campanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.