Crida vol que la Generalitat es corresponsabilitzin en el desenvolupament urbanístic de Can Sanpere

La formació municipalista presenta una moció al Ple on es demana que l’Ajuntament recorri a instàncies supramunicipals com la Generalitat de Catalunya.

En concret es pretèn que el govern de Premià de Mar sol·liciti trobades amb l’Agència Catalana de l’Habitatge per possibilitar que el 9% de l’espai destinat a habitatge sigui per a lloguer social (fins a 50 pisos), també amb la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, perquè s’involucri en la preservació de la part antiga de la fàbrica catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local i amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per tal que es corresponsabilitzin en l’expropiació i el desenvolupament urbanístic de Can Sanpere per motius d’interès públic.

La moció, que es debatrà i votarà al Ple del 17 de març, exigeix que l’Ajuntament faci complir el decret que estableix la moratòria de desnonaments de llars vulnerables durant la pandèmia, interposi sancions als habitatge buits de grans tenidors i faci complir el reglament municipal que preveu un recàrrec de l’IBI del 50% per a habitatges buits.

Crida Premianenca proposa també que es recuperi la comissió de seguiment entre els partits del consistori i la Plataforma Can Sanpere 100% Públic, que el govern exposi en audiència pública l’estat de les negociacions amb NyN i inclogui una partida per a iniciar l’expropiació al pressupost de 2021. 

Segons Andreu Mumbrú, portaveu de Crida: “L’actual situació i manca d’iniciativa del govern posa en risc el teixit comunitari: el CSA la Fàbrika, la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme, l’Escoleta Popular i tots els col·lectius que omplen de vida l’espai, abocant-los a amenaces constants de desallotjament”, alhora que deixar sense efecte l’expropiació fa que l’edifici protegit com a BCIL es degradi i es trobi cada cop en pitjor estat.

Cal recordar que el desembre de 2014 la ciutadania premianenca va manifestar la seva opinió respecte l’expropiació de Can Sanpere per mantenir la seva destinació per a espai lliure i equipaments. Una consulta on més de 1570 van manifestar el seu suport a l’expropiació de la finca. Posteriorment, el 2018 va ser aprovat per amplíssima majoria un planejament urbanístic que havia de donar compliment al mandat de la consulta: majoria de zona verda, reserva per a equipaments, conservació com a BCIL de la part amb major valor arquitectònic del recinte, etc. (incloent fins a un 9% del sòl destinable a la construcció d’habitatge). Aquest planejament urbanístic que estableix clarament l’expropiació com mecanisme d’obtenció de la finca, ha estat validat recentment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en desestimar el recurs presentat per la propietat, Núñez y Navarro.

One thought on “Crida vol que la Generalitat es corresponsabilitzin en el desenvolupament urbanístic de Can Sanpere

  • […] grup municipal de Crida Premianenca ha emès un comunicat les últimes hores on anuncia que presentarà al ple de març una moció demanant al consistori que […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.