Crida presenta una moció per adaptar Premià al canvi climàtic

El canvi climàtic ens posa davant del repte de pensar com volem viure? Quin és el model de ciutat que estem pensant? I, com la volem redissenyar? Per això la moció demana mesures com la recuperació d’espais agrícoles o la creació d’una comissió tècnica per a l’adaptació al canvi climàtic dins la taula de sostenibilitat.

Per a Crida Premianenca, tal com recull la moció presentada al Ple, adaptar la ciutat al canvi climàtic passa per:

  1. Pacificar els carrers per reduir les emissions de CO2, disminuint el nombre de vehicles amb motor de combustió i, alhora generant espais segurs per anar en bicicleta o a peu.
  2. Millorar la biodiversitat local, per augmentar la qualitat de vida amb més espais lliures, més natura i verd  i de retruc els beneficis socials i de salut.
  3. La creació d’horts urbans municipals, amb una finalitat lúdica, cultural, terapeútica, d’activitat física i de relació social. Convertint-se en un espai de convivència per fomentar l’ús agrícola, la consciència ecológica, mediambiental i com a experiència d’autoaprenentatge productiu en un espai comunitari intergeneracional amb assessorament per la pràctica de l’agricultura ecològica.
  4. Actúa de forma sostenible en les platges i el nostre litoral per contrarestar els impactes del canvi climàtic en la nostra costa com són la pujada del nivell del mar, tempestes marines, pluges torrencials… Les platges s’han de treballar en projectes ambientals per rehabilitar l’ecosistema dunar i la naturalització de les mateixes.

L’adaptació al canvi climàtic és molt local. Haurem de decidir si ens hi anticipem, fent polítiques locals o si reaccionem mentres vagin passant coses dins el marc de l’emergència climàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.