Crida Premianenca demana l’aturada del projecte del Ministeri per a l’estabilització del litoral en el traçat entre El Masnou i Premià de Mar

ELs regidors de Crida assistiran a la comissió d’acció climàtica del Parlament aquest dimecres, on la CUP demana traslladar al ministeri paralitzar el projecte pel rebuig que genera. 

El passat desembre del 2020 es publicava al BOE la declaració d’impacte ambiental del projecte “Actuaciones en el Maresme TT.MM. del Masnou-Premià de Mar (Barcelona)” i que segons va informar, el passat agost, el govern de JUNTS i PSC de l’Ajuntament de Premià de Mar, el projecte del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic estaria en la fase de licitació d’aquest tram i les obres es podrien iniciar aquest octubre.

Un projecte redactat al 2014 que ha quedat desfasat en el temps i que contempla l’estabilització de les platges a ponent del port de Premià de Mar amb 2 grans nous espigons, un dic d’uns 100 metres i dragatges massius de sorra de forma continuada.

L’Ajuntament del Masnou està en desacord amb el projecte i ja fa mesos que treballa amb experts en gestió del litoral una alternativa més en línia amb la situació d’emergència climàtica, i demana al Ministeri que paralitzi de forma temporal el projecte. En línia totalment oposada, l’Ajuntament premianenc representa l’únic municipi del Maresme que de forma rotunda encara desitja que s’executi el projecte en la seva costa.

En el proper plenari municipal previst pel 21 de setembre el grup municipal de Crida Premianenca defensarà una nova moció que insta al govern municipal a demanar l’aturada del projecte i demanar al Ministeri replantejar-lo amb mesures més toves.

Aquest projecte ja fa temps que te l’oposició d’experts acadèmics en gestió del litoral de diverses universitats catalanes, rebuig al que s’ha anant sumant l’àmbit polític. Darrerament, tant el Senat espanyol com el Parlament han aprovat mocions per demanar el replantejament del projecte d’estabilització del litoral català i el Consell Comarcal del Maresme també ha manifestat la necessitat d’aplicar mesures més toves en la gestió de la costa maresmenca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.