Per una segona escola bressol municipal, digna, sòlida i pública.

El passat 4 de novembre l’equip de govern municipal compartia en una reunió amb els grups politics i la plataforma que agrupa a famílies que han quedat fora de l’oferta de places de la bressol pública Els Gafarrons, la seva proposta per resoldre la manca de places per als infants de la població de 0 a 3 anys. En aquesta trobada l’alcalde va proposar una doble licitació, tant per externalitzar l’espai de la futura segona escola bressol, com també la gestió educativa d’aquesta. De materialitzar-se aquesta proposta, una escola bressol privada podria optar a la licitació. Proposta que el govern sembla que prioritzaria, ja que algunes privades tenen una matrícula baixa. 

Des de Crida Premianenca defensem l’educació pública, també en el tram dels 0 als 3 anys, i creiem que la futura segona escola bressol municipal ha de ser gestionada directament per l’Ajuntament. En cap cas podem acceptar que la demanda d’una segona bressol municipal acabi en el rescat encobert d’una escola privada.

Per altra banda, volem recordar que fa molts anys que defensem la necessitat d’ampliar les places públiques del primer cicle d’educació infantil a Premià de Mar i que la improvisació i les preses només poden comportar crear una escola bressol de segona, amb una qüestionable qualitat educativa i una probable precarització laboral. Projecte que, de fer-se realitat, provocaria un greuge comparatiu tant pel que fa a l’atenció educativa com en les condicions laborals de les futures professionals.

Crida apostem per recuperar projectes com el dels terrenys del CRAM, espai que el 2019 va ser considerat pel govern municipal i la Diputació de Barcelona com el millor emplaçament del municipi per ubicar-hi la segona bressol i del qual se’n va generar un estudi tècnic que ha quedat en un calaix. Aquest espai continua lliure a dia d’avui.

Per altra banda, també hi ha ll’opció d’acordar amb el Departament d’Educació d’accelerar el futur trasllat del segon cicle d’educació infantil de l’escola Sant Cristòfol, actualment ubicada a la Gran Via, a l’edifici gran del centre, un cop finalitzats els treballs d’adaptació necessaris per a complir les normatives que s’escaiguin. L’ajuntament ja disposa de l’edifici de l’escoleta de la Gran Via, on seria relativament fàcil adequar-ho per als lactants, P-1 i P-2 Tant el solar del CRAM com l’edifici petit del Sant Cristòfol gaudeixen d’un espai exterior considerable i possibilitats interessants tant de construcció d’un equipament tipus modular (CRAM) com d’adaptació de l’edifici de la Gran Via (parvulari del Sant Cristòfol).

En definitiva, Crida defensem una segona escola bressol municipal amb un projecte educatiu equiparable a la qualitat de la Bressol Els Gafarrons, amb un edifici digne, espai exterior digne i professionals en condicions laborals dignes. I amb aquest objectiu, instem a l’equip de govern a incloure en la proposta del pressupost municipal del 2023 una partida destinada a iniciar un projecte digne, sòlid i públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.