Crida Premianenca seguirem lluitant, des de l’oposició, perquè Premià de Mar sigui un poble digne per viure-hi!

Discurs de la nostra portaveu a l’Ajuntament de Premià de Mar, Marta Solà, en el ple de constitució de la legislatura 2023-27.

Des de Crida Premianenca volem donar l’enhorabona a totes les regidores i regidors del consistori, així com la benvinguda a aquelles i aquells que s’estrenen avui en aquesta funció i desitgem que puguem realitzar, des d’aquest plenari, una tasca conjunta per un Premià de Mar millor en tots els aspectes.

Engeguem així la nostra quarta legislatura al consistori amb tres regidors, el Pere, el Jordi i jo mateixa, donant les gràcies a les premianenques i premianencs que ens van fer confiança el passat  28 de maig.

Una trajectòria que ens consolida com l’única força política que pot provocar una alternativa real al model de poble. Hem representat, representem i representarem, també en aquesta nova legislatura, un model de municipi que veritablement posi les persones al centre de les seves polítiques. No hi hem renunciat mai, i tampoc ho farem avui.

Després del diumenge 28 de maig teníem clar que havíem de posar el nostre granet de sorra per possibilitar una alternança de govern, i amb aquest objectiu vam parlar amb PSC, ERC i En Comú Podem. S’han donat tot un seguit de trobades i, podem dir que Crida Premianenca ha parlat amb tots els grups municipals que així ens ho han demanat. Vam posar unes línies vermelles, que des de l’inici de la campanya (i molt abans) vam fer públiques. Vam explicar que Crida Premianenca tenia molt clares les seves intencions i el principi de no governar a qualsevol preu.

Amb tot això, durant aquests dies s’ha obert una línia per portar aquest canvi de govern real al poble i Crida ha fet tot el possible perquè aquest canvi es produís.

Hem tingut debats a dins de les assemblees, debats on no tot ha estat fàcil, per diversitat d’opinions, però totes van estar representades en el comunicat que finalment vam treure per fer palès el nostre suport, des de l’oposició, al govern alternatiu que es plantejava d’ERC, en Comú Podem i PSC.

Un suport des de l’oposició perquè aquest és el paper que creiem que hem de seguir fent dins del plenari, per fer una oposició real, valenta i eficient, però afavorint un canvi de rumb polític per capgirar les polítiques especulatives, la mala gestió del litoral, la lluita potent contra la segregació escolar i la defensa de l’escola pública, millorar els serveis socials municipals, internalitzar el SAD, ampliar el SIAD, entre moltes qüestions, que no puc enumerar, que calen millorar per tal de posar les persones, al centre de les polítiques d’aquest ajuntament.

Finalment, aquest canvi de rumb polític no s’ha produït, fent un gir que no ens esperàvem d’ERC, perpetuant així, un model de poble que tant han criticat des de l’oposició. ERC ens decep i probablement ha decebut a moltes veïnes i veïns.

Des de Crida, doncs, seguirem defensant el nostre model de poble.

La no requalificació de Transmesa i Metal·logènia per construir habitatges. Ja hem defensat moltes vegades que és un dels eixos principals del nostre programa i lluitarem perquè així sigui, en aquesta nova legislatura.

La segona escola bressol, 100 % pública i en un equipament públic, amb un projecte educatiu de qualitat.

Seguirem de prop el procés d’expropiació de Can Sanpere i farem el que calgui per protegir el litoral que JUNTS ha permès que es malmeti avui amb un greu error de projecte que pagarem molt car.

No hem vingut a aquest plenari a posar les coses fàcils a qui vol seguir fent el de sempre, hi som per revertir les polítiques que fa molts anys ens estan deixant un model de poble amb una manca de serveis de qualitat per l’alta densitat que patim, ni tampoc per seguir posant facilitats a què, grans companyies se segueixin enriquint donant serveis precaris.

No hem vingut per publicitar iniciatives privades fent-les passar com a públiques ni per veure com se segueix fent fora la gent de casa seva.

No hem vingut per seguir permetent que es precaritzin els serveis essencials ni per permetre que la promoció econòmica no reverteixi en el comerç local.

No hem vingut per veure com els nostres joves no es poden emancipar al seu poble ni per seguir veient com la nostra gent gran no tenen unes cures dignes.

No hem vingut per veure com els de sempre fan el de sempre.

Crida Premianenca seguirem lluitant, des de l’oposició, perquè Premià de Mar sigui un poble digne, on ningú se senti exclòs per la seva condició ni procedència, un Premià de Mar més feminista, amb més polítiques reals per posar a les persones al centre, per crear models més participatius, en definitiva, un poble que posi per damunt els interessos de veïnes i veïns i abandoni l’obsessió pel totxo i el ciment.

Grup Municipal compost per la Marta Solà, en Pere Ramoneda i en Jordi Estarlich.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.