Crida demana explicacions sobre el mal estat de les obres al litoral.

Crida Premianenca estem preocupats per la situació de mal estat de les obres que el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic està realitzant al litoral de ponent de Premià de Mar.

Crida Premianenca estem preocupats per la situació de mal estat de les obres al litoral de ponent de Premià de Mar.

La carretera que es va obrir fa uns mesos entre la platja del Bellamar i l’estació de tren està impracticable o ha malmès part important de la platja fins al Pla de l’Ós. Per altra banda, tant l’espigó provisional que ha de permetre crear el futur talús definitiu i submergit a pocs metres de la platja, com l’allargament de l’espigó de davant de l’estació, presenten un estat d’erosió important.

També ens preocupa l’acumulació d’aigües residuals al costat del pas subterrani de l’estació tren, que desprèn una forta olor, i si la inundació del pas de Can Manent és produïda a conseqüència de la desestabilització d’aquestes obres.

Ens preocupa l’acumulació d’aigües residuals al costat del pas subterrani de l’estació tren, que desprèn una forta olor.

Crida Premianenca ens preguntem si aquesta situació és normal i si estava prevista en el projecte d’obres i impacte ambiental. És per aquest motiu que avui hem fet arribar per escrit al govern municipal una petició explicacions sobre la situació actual de les obres i també li hem traslladat que organitzi, al més aviat possible, una trobada amb tècnics del Ministeri, oberta a tots els grups municipals, per informar de l’estat de les obres i les possibles contingències.

Denunciem que aquestes obres converteixen el nostre municipi en un laboratori d’assaig.

Des de Crida, un cop més, denunciem que aquestes obres converteixen el nostre municipi en un laboratori d’assaig per una intervenció que s’han reconegut com a imprevisible i que, a parer nostre, és una lluita artificial contra la natura. Unes obres que inicialment tenen un pressupost d’uns 5 M€ i que es financen amb fons europeus Next Generetions i que consisteixen a repetir l’estratègia d’implementar mesures de rigidesa per intentar mantenir sorra a la platja de ponent del municipi.

|Imatges de la tarda del 19 d'octubre de 2023.|

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.