Premià de Mar necessita un canvi en la gestió urbanística i de l’habitatge

Crida Premianenca està molt sensibilitzada amb l’emergència habitacional i els preus desmesurats del lloguer al nostre municipi, i està convençuda, que des de l’Ajuntament cal adoptar una estratègia molt diferent vers la gestió urbanística actual i de futur. Bona prova són les diferents mocions que hem presentat al plenari del consistori, des del 2019 fins ara, al voltant d’aquestes matèries. Fomentar el debat públic i la participació ciutadana en l’urbanisme i l’habitatge, regular els apartaments turístics, tot defensant la primera normativa catalana de contenció de rendes i tombada pel constitucional el 2020, fer el cens de pisos desocupats o crear un parc d’habitatges d’emergència social, en són clars exemples.

Premià de Mar continua sent la quarta ciutat amb més densitat demogràfica de Catalunya i això ens obliga a fer un gir en les polítiques urbanístiques i d’habitatge. En el ple d’octubre hem tornat a presentar una moció en la qual insistim en accions realistes i legalment aplicables des dels ajuntaments. Polítiques avalades jurídicament per la recent llei estatal d’habitatge i la resolució catalana, per la qual es declaren zones de mercat residencial tensionat 140 municipis de Catalunya, entre els quals, el nostre.

Cal fer accions valentes pel futur de les darreres grans parcel·les lliures, com són Hortes de Ponent, Can Sanpere, Transmesa i Metal·logènia. Remar en contra de les polítiques existents en defensa del dret a l’habitatge, és fer un mal servei als premianencs.

Per tot això portem una moció al Ple de l’Ajuntament d’octubre per al desplegament d’accions locals d’anàlisi de la gestió urbanística en l’àmbit de l’habitatge de nova construcció o en estat de desocupació anòmala i de mesures pel foment d’habitatge de lloguer assequible a Premià de Mar.

En els acords demanem:

Primer.- Desplegar, en el marc de la nova Taula d’Urbanisme, una anàlisi tècnica, política i social de l’estat urbanístic del municipi, la seva densitat demogràfica, la declaració de zona de mercat residencial tensionat, i les seves repercussions, i les futures gestions de les parcel·les de Can Sanpere, Metal·logènia, Transmesa i Hortes de Ponent.

Segon.- Aturar temporalment qualsevol acció de govern sobre els espais i temàtiques recollides a l’acord anterior, fins a finalitzar el procés d’anàlisi i conclusions, en el marc de la Taula d’Urbanisme.

Tercer.- Engegar de manera prioritària i abans de finalitzar el 2024 el cens d’habitatges desocupats.

Quart.- Activar abans de finalitzar el 2024 mesures que, de manera inicial, ajudin a contenir els preus dels lloguers i a promocionar l’habitatge de renda assequible  i/o d’emergència social.

Podeu llegir la moció sencera en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.