MOCIÓ PER L’ABSOLUCIÓ DE L’ANDREU, CONDEMNAT PER LES PROTESTES PER L’EMPRESONAMENT DE PABLO HASÉL, I DE LA RESTA DE PERSONES ENCAUSADES PER CAUSES SIMILARS

El passat  2 novembre es va conèixer el contingut de la sentència de la Secció cinquena de l’Audiència Provincial de Barcelona, en relació amb el judici que tingué lloc el 17 d’octubre per les protestes pro-PABLO HASEL.

Des de Crida Premianenca considerem que l’Andreu ha sigut condemnat a 3 anys de presó de forma totalment injustificada com ho reconeix la mateixa sentència. Creiem que la condemna és arbitrària i això no ho podem tolerar!

El tribunal va resoldre que un dels dos encausats, l’Andreu, veí de Premià de Dalt, era culpable del delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat amb agreujant d’objecte perillós i li imposava una pena de 3 anys i 1 dia de presó.

Accions de Crida Premianenca

Abans que la sentència sigui ferma, Crida donem suport l’Andreu i col·laborarem en tot allò que estigui al nostre abast per fer possible la seva absolució. En aquest sentit, ahir en la comissió informativa prèvia al ple de novembre de l’Ajuntament de Premià de Mar vam proposar registrar pel mecanisme d’urgència una moció de suport. Crida, també participarem de l’acte “el Maresme sota el setge de la repressió” de suport als represaliats del Maresme i el Barcelonès Nord i que es durà a terme el pròxim dissabte 18 de novembre, a partir de les 19 h, a Arenys de Mar.

Sarcasme cruel del tribunal

Les defenses, d’Alerta Solidària, han expressat la seva sorpresa perquè consideraven de sobres demostrada la inconsistència de les versions policials, elements de càrrec únics sobre les quals s’ha basat el relat condemnatori. Serà a partir d’aquestes contradiccions que versarà el recurs d’apel·lació que serà presentat els pròxims dies al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La sentència, senzilla en el relat dels fets i les argumentacions jurídiques, no s’estalvia un irònic comentari. Tot admetent que pot resultar excessiva la pena imposada recorda que al reu li queda la via de l’indult. Descarten així, segons entén Alerta Solidària de manera prepotent, el recurs a la segona instància. Es creuen assistits per una raó divina que els fa infal·libles i els remeten a la via de sol·licitar perdó al govern espanyol.

Moció d’urgència de suport a l’Andreu i de la resta de persones encausades per causes similars

Si els grups municipals de l’Ajuntament de Premià de Mar ho permeten, Crida defensarà una moció de suport a l’Andreu i de la resta de persones encausades per causes similars, en el ple del pròxim 15 de novembre amb el següent redactat:

El passat 17 d’octubre es va produir un judici a la Secció cinquena de l’Audiència Provincial de Barcelona a persones encausades per les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasél que van tenir lloc el 18 de febrer de 2021.

Una d’elles, l’Andreu, veí de Premià de Dalt, ha estat sentenciat el passat 2 de novembre amb una condemna a presó de tres anys i un dia, culpant-lo d’atemptat contra agents de l’autoritat.

Les defenses, d’Alerta Solidària, han expressat la seva sorpresa en considerar de sobres demostrada la inconsistència de les versions policials, elements de càrrec únics sobre els que s’ha basat el relat condemnatori. Serà a partir d’aquestes contradiccions que versarà el recurs d’apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Un recurs que la sentència sembla descartar, tot indicant que “encara que la pena sigui possiblement excessiva per a la conducta de l’acusat, li queda la via de l’indult”.

Per tot això, el Grup Municipal Crida Premianeca proposem al Ple l’adopció dels següents acords:

PRIMER.- Expressar la nostra solidaritat amb l’Andreu i amb la seva família i entorn, i oferir-los el nostre suport.

SEGON.- Expressar el nostre rebuig a la sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona que condemna l’Andreu a tres anys i un dia de presó.

TERCER.- Expressar el nostre rebuig a les sentències que condemnen també a presó altres manifestants per la llibertat de Pablo Hasél i per la llibertat d’expressió, així com a condemnes per causes similars com les relatives a Tsunami Democràtic i als CDR encausats per l’Operació Judes.

QUART.- Fer arribar aquesta moció a Alerta Solidària, i fer-ne difusió en tots els mitjans de comunicació municipals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.