Per un debat seriós i amb respecte sobre el fet migratori i més treball conjunt sobre diversitat, inclusió i lluita contra el racisme.

Comunicat de resposta del Grup Municipal de Crida Premianenca a les declaracions de Rafa Navarro, en l’espai de Premià Mèdia parla l’alcalde, del passat 12 de gener.

 

Després de les recents declaracions de l’alcalde de Premià de Mar, Rafa Navarro, difoses el passat divendres i avui a través de Premià Mèdia, el Grup Municipal de Crida Premianenca vol expressar la seva profunda decepció i preocupació pel to i contingut de les seves paraules.

Entenem que el debat públic ha de ser un espai de respecte mutu i d’intercanvi d’arguments amb l’objectiu de millorar el nostre municipi i per extensió la societat. Les acusacions de “miserables” respecte a la moció que Crida Premianenca ha presentat al plenari de gener de l’Ajuntament de Premià de Mar són desafortunades i contraproduents per a la salut del debat democràtic.

La nostra moció té com a finalitat abordar qüestions importants i actuals relacionades amb la inclusió, la diversitat i la lluita contra el racisme. En cap moment ha de ser considerada una proposta que meriti ser relegada a la “paperera”, com ha manifestat l’alcalde i denota una preocupant actitud pejorativa vers les opinions de l’oposició política.

Crida Premianenca segueix apostant per la construcció d’un Premià de Mar més just i igualitari, i considerem que el debat democràtic és la via per excel·lència per aconseguir-ho. Instem a l’alcalde i el grup municipal d’Estimem Premià (Junts) a abordar aquesta moció amb la seriositat que mereix, respectant les diferents opinions i treballar conjuntament pel benestar de tots els veïns i veïnes.

A més, volem expressar la nostra profunda preocupació pel discurs de Junts, que darrerament ha embarcat en una deriva perillosa respecte a la qüestió migratòria a Catalunya. Vincular aquest tema complex i dramàtic amb la reincidència delictiva no només és inadequat, sinó que també irresponsable perquè abraça discursos populistes, racistes i xenòfobs d’organitzacions polítiques com Aliança Catalana o VOX.

Ens preocupa enormement la irresponsabilitat de travessar aquesta perillosa línia vermella, ja que aquest posicionament pot contribuir a la fractura social i agreujar l’estigmatització de col·lectius vulnerables de la nostra societat. És essencial que les forces polítiques assumeixin un compromís ferm amb la tolerància, la inclusió i el respecte pels drets fonamentals de tothom. Per contra, és temerari utilitzar l’altaveu polític per generar confusió, por i crispació entre la ciutadania.

Amb tot això, convidem a premianencs i premianenques a seguir amb atenció el debat que tindrà lloc en el plenari de l’Ajuntament el pròxim dimecres 17 de gener de 2024, on Crida Premianenca exposarem les raons que motiven la nostra moció antiracisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.