Crida acorda amb el govern 9 punts vinculats al pressupost 2024

Crida Premianenca donarà suport al pressupost municipal 2024 com a resultat de l’acceptació per part del govern municipal de 9 propostes presentades pel nostre grup municipal.

Les condicions d’aquest acord queden recollits en un document signat per Crida i l’actual govern municipal, en el que es comprometen a dur-lo a terme.

Les 9 propostes acceptades ja formaven part del darrer programa electoral de Crida en matèria d’habitatge, urbanisme, ensenyament, municipalització de serveis i transport urbà.

Per altra banda, Crida coincideix amb projectes destacats de la proposta de pressupost com són, l’enderroc, rehabilitació i futura gestió comunitària de Can Sanpere, la construcció del nou edifici de l’escola Mar Nova o la reforma del carrer Jacint Verdaguer, tant pel que fa a la millora del subsol, com la pavimentació amb plataforma única.

Crida aposta per continuar realitzant una oposició crítica, però alhora propositiva i constructiva amb aquells temes coincidents amb el govern municipal i que facin possible posar les persones al centre de les polítiques municipals. I continuarà treballant per fer realitat la resta de propostes recollides en el programa electoral.

El document signat també recull que l’incompliment no justificat d’alguns dels punts d’aquest acord per part del govern municipal, n’implicaria l’anul·lació per part de Crida.

9 propostes per un pressupost més social, que posi les persones al centre de l’acció local

HABITATGE:

Destinar 100.000€ del pressupost per adquirir HABITATGES D’EMERGÈNCIA de curta estada per la via de participació en processos de tanteig i retracte de bancs o grans tenidors. Objectiu: Assolir dos habitatges durant el 2024.

Desenvolupar el CENS municipal d’HABITATGES DESOCUPATS i publicar-ne els resultats. Objectiu: Abans de finalitzar el 2024.

Creació de l’OFICINA D’HABITATGE i dotar-la del personal necessari per fer-la proactiva, amb l’objectiu principal d’intermediar i informar els propietaris amb habitatges desocupats perquè incorporin aquests immobles en el mercat del lloguer assequible. Objectiu: Tan aviat com la Generalitat realitzi el traspàs de competències.

URBANISME

Garantir informació actualitzada a tots els grups municipals sobre tot el procés d’enderrocament i rehabilitació de l’antiga fàbrica de CAN SANPERE, els usos de l’edifici BCIL i el desenvolupament futur de tota la parcel·la. Objectiu: informar mensualment via Junta de Portaveus.

Creació del PRIMER PARC INCLUSIU, en els termes recollits en la moció proposada per Crida i aprovada recentment, dotant el pressupost 2024 de la partida pertinent. Objectiu: abans de finalitzar el 2024.

ENSENYAMENT

Creació de la comissió de seguiment de la SEGONA ESCOLA BRESSOL municipal amb l’adaptació del parvulari de l’escola Sant Cristòfol amb la participació de la comunitat educativa, Departament d’Educació, govern i grups municipals de l’Ajuntament. Objectiu: Abans de finalitzar el curs actual caldria determinar si és possible l’obertura del nou equipament pel curs vinent 2024-25, per tal que les famílies es puguin organitzar.

Implementar criteris d’economia redistributiva en els AJUTS per lluitar contra la SEGREGACIÓ ESCOLAR (material escolar, llibres de text, etc.) aplicant indicadors com IPREM (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples) o l’IRSC (Indicador de Renda de Suficiència) i Beca Menjador per determinar el percentatge d’ajut a destinar a cada alumne premianenc. Objectiu: aplicable pel curs 2024-25.

MUNICIPALITZACIONS

Iniciar els processos tècnics per encarregar els estudis d’internalització dels serveis d’AIGÜES, tractament de RESIDUS i del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). Objectiu: Primers resultats, abans de finalitzar el 2024.

TRANSPORT PÚBLIC

Encarregar l’estudi de cost d’implementar una nova línia del BUS URBÀ en diumenges i festius. Objectiu: 3 mesos.

COMUNICAT, 18 de març de 2024
ACORD SIGNAT,  14 de març de 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.