Per uns mitjans de comunicació local lliures d’ingerències polítiques i amb vocació de servei públic. Tot el nostre suport als treballadors de PremiàMedia

Per uns mitjans de comunicació local lliures d’ingerències polítiques i amb vocació de servei públic.

Tot el nostre suport als treballadors de PremiàMedia

|COMUNICAT|

Malauradament, ja s’està tornant costum que l’alcalde Rafa Navarro faci servir qualsevol altaveu disponible per criticar tota iniciativa que considera que contradiu la seva opinió. El passat divendres va fer un pas més enllà i a l’espai, de Premià Mèdia, “Parla l’alcalde”, va qüestionar la feina dels seus treballadors. L’actitud amenaçant cap al responsable de l’emissora recordant-li que el mitjà se sustenta gràcies al pressupost municipal, és del tot intolerable. Crida premianenca ja hem denunciat, en diverses ocasions, que el màxim responsable de l’ajuntament i representant del nostre municipi tingui aquesta actitud i to, ja no només envers la població que qüestiona les seves polítiques, sinó també cap als treballadors municipals.

 

Més enllà de les opinions d’un grup de veïnes i veïns, que mostren la seva legítima oposició vers el nou sistema de recollida de residus domèstics, sistema que des de Crida Premianenca defensem que cal posar en marxa per millorar la recollida actual de residus, ens preocupa, i molt, que els nostres mitjans de comunicació local, finançats per fons públics, es vegin qüestionats o pateixin ingerències polítiques. Aquesta situació suposa un atac a la independència editorial i en definitiva periodística i vulnera els principis de la premsa lliure. Uns preceptes perfectament recollits i protegits per la legislació vigent. Rebutgem que el fet de finançar uns mitjans de comunicació públics pugui utilitzar-se d’excusa per qüestionar o intentar dirigir la tasca professional que realitzen els treballadors de Premià Mèdia. Amb aquest comunicat els volem fer arribar tot el nostre suport i els animem a continuar treballant amb vocació de servei públic i donar veu a qui considerin oportú.

 

Per altra banda, veiem molt escaient recuperar la moció resolutiva de Crida Premianenca aprovada el passat febrer de 2019, “A favor de la creació d’un reglament de funcionament, organització i accés dels grups municipals als òrgans d’informació i difusió municipal”, en el que demanàvem crear un Reglament de Mitjans de Comunicació i un Consell Editorial, en els termes previstos per l’article 170.2 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril.

 

També considerem urgent activar la comissió d’ètica de l’Ajuntament de Premià de Mar, contemplada en el seu Codi Ètic i de Bon Govern i supeditada a la Llei 19/2914 del 29 de desembre de la Transparència, l’Accés a la Informació Pública i el Bon Govern. Un codi ètic que va ser aprovat per tots els grups municipals el passat 2020. Un espai que té com principal objectiu millorar les normes que regulen la manera d’actuar dels càrrecs electes i els càrrecs directius del consistori. Crida considerem prioritari activar la comissió per poder traslladar la situació viscuda, el passat divendres 5 d’abril, i dirimir si és preceptiva d’algun tipus d’amonestació o sanció. En aquest sentit, insistirem al secretari del consistori i a tots els grups municipals perquè agilitzin la seva creació.

 

Per finalitzar, i més enllà de les propostes que Crida pretén continuar impulsant a favor d’uns mitjans lliures i independents i un comportament adequat de tots els càrrecs electes, demanem a l’alcalde Navarro que faci una declaració pública de disculpa cap als treballadors de Premià Mèdia, i especialment dirigida al seu director, Francesc Triola.

⤵️

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.