Crida valora positivament el grau d’execució dels 9 punts proposats en el pressupost municipal 2024

Trobada de Crida i el Govern Municipal per fer el seguiment dels 9 punts acordats per l'aprovació del pressupost del 2024

Crida fa una valoració positiva de la trobada. Així i tot, reclama més persistència en l’àmbit d’habitatge i sobre els estudis de municipalització de l’aigua, els residus i el SAD.

Ahir, 11 de juny es va dur a terme la primera trobada de seguiment dels 9 acords entre el govern municipal i Crida Premianenca que van fer possible el vot afirmatiu als pressupostos 2024. Van estar presents en la trobada l’alcalde, Rafa Navarro, el primer tinent d’alcalde, Pep Ripollès, la regidora d’Ensenyament, Elisenda Busquets, i els tres regidors de Crida, Marta Solà, Pere Ramoneda i Jordi Estarlich. 

La trobada va durar més de 2 hores i es va analitzar la situació dels 9 punts proposats per Crida, que van possibilitar el vot favorable al pressupost d’enguany. La creació de la segona escola bressol municipal, el replantejament de l’ajut per la segregació escolar amb criteris redistributius, l’adquisició de nous d’habitatges d’emergència, implementar el cens de pisos buits, la creació de l’oficina municipal d’habitatge, la creació del primer gran parc de joc inclusiu, el seguiment dels treballs de l’antiga fàbrica de Can Sanpere, la situació dels treballs per estudiar la municipalització dels serveis d’aigües, de recollida residus i del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i la possibilitat d’ampliació de la línia del bus urbà en diumenges i festius.

En la trobada es va constatar la coincidència del govern i Crida sobre la importància d’executar tots els punts, però també es va manifestar que calia treballar amb més intensitat i imaginació amb temes més estancats com són els àmbits d’habitatge o la millora de serveis públics. En habitatge es va analitzar la situació dels pisos turístics il·legals i mesures per frenar-los i es va abordar la dificultat per adquirir immobles per la via del tanteig i retracte. En aquest sentit, es va acordar dedicar-hi més esforços, amb l’objectiu d’utilitzar la partida de 100.000 € abans de finalitzar l’any reforçant una actitud més proactiva a l’hora de cercar possibles habitatges a rescatar. Respecte a serveis públics sensibles, es va acordar monitoritzar de manera més exhaustiva els processos d’estudi de municipalització de serveis com la gestió de l’aigua, pros i contres sobre una futura internalització de la recollida de residus i la possibilitat de gestió directa del SAD.

Es va destinar una part important de la trobada a avaluar la situació de la futura segona escola bressol municipal i es va desgranar una imminent solució que desbloquegi de manera definitiva aquest projecte i que ja es va començar a debatre en la darrera trobada de la comissió creada per coordinar l’acció política sobre aquest projecte. Es va coincidir en la importància d’accelerar aquesta solució i consensuar l’estratègia amb tots els grups municipals. Alhora, també es va coincidir en la necessitat d’informar, com més aviat millor, la plataforma que agrupa a les famílies afectades per la manca de places públiques de bressol.

Respecte al primer gran parc infantil de caràcter inclusiu, proposta defensada per Crida en una moció aprovada per tots els grups municipals el passat gener, el govern ens va informar que els treballs del projecte estan avançats i que ben aviat es podrà fer pública la ubicació i les característiques d’aquest espai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.