Crida Premianenca demana que Can Manent s’habiliti com a Casa de la Cultura Popular i de Festa Major

La candidatura va presentar tres preguntes més al Ple de gener
referents a l’antiga finca del CRAM, l’antena de l’emissora municipal
de ràdio i sobre l’organització de festes públiques. 

 El proppassat dimecres 23 de gener es va celebrar el Ple Municipal de gener, un ple breu que va durar 20 minuts l’ordre del dia del qual només contemplava dos punts més les quatre preguntes de Crida Premianenca. La primera d’elles era sobre l’organització de festes públiques. Concretament, la pregunta es feia ressò que l’Ajuntament no organitzava festes en dates assenyalades com Sant Joan i que el darrer Cap d’Any un grup de joves va intentar organitzar-ne una, però la proposta no va prosperar. En aquest sentit, Joan Ribet, regidor de Crida Premianenca, va defensar que “des del departament de Cultura s’hauria de practicar una política de proximitat amb totes aquestes iniciatives i posar la màxima informació a l’abast dels ciutadans que vulguin organitzar esdeveniments com aquests”.

  La segona pregunta va ser sobre l’antena de l’emissora municipal de ràdio. Aquesta demanava si hi havia previsió de canviar d’ubicació l’antena atès el mal estat de les instal·lacions on es troba actualment. Antoni Subirà, regidor d’Obres Públiques, va respondre que estava previst traslladar-la a l’edifici de l’Amistat. La tercera preguntava per l’estat actual de l’enderrocament de l’antiga finca del CRAM i l’ús posterior del solar. Subirà va explicar que les obres ja havien finalitzat i que l’espai estava sent aprofitat per la brigada municipal de jardineria.

 La darrera pregunta sobre Can Manent qüestionava per què encara no s’havien retirat els materials de l’antiga biblioteca i alhora demanava que s’habilités Can Manent com a Casa de la Cultura Popular i de Festa Major, així com també que la plaça de la masia fos convenientment arranjada. Eloi Maristany, regidor de Cultura, va justificar que ara no era el moment de fer-ho perquè l’Ajuntament es trobava immers en el desenvolupament del Pla d’Equipaments. Joan Ribet, al seu torn, va defensar que les figures de cultura popular haurien de poder ser visitades obertament per tothom en una Casa de la Cultura Popular, i que si no es feia no era per una qüestió de dificultat, sinó per manca de voluntat política. També va denunciar que actualment, degut a la falta d’atenció del Govern, hi ha figures que es troben a casa de particulars en lloc de ser a l’espai que els correspondria.   Finalment, Joan Ribet, a través del seu compte personal de Twitter (@joanribet), va atribuir la brevetat del Ple al fet que CiU, PSC-PM i PP votessin a favor de delegar moltes competències del Ple Municipal al Govern tan bon punt va començar la legislatura. Ribet, a més, va assenyalar que Crida Premianenca no es limitaria a complir només amb el paper de la figura dels regidors als plens.

One thought on “Crida Premianenca demana que Can Manent s’habiliti com a Casa de la Cultura Popular i de Festa Major

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.