Construir una estratègia unitària a Premià de Mar: contra la repressió, per l’autodeterminació i les sobiranies

Divendres, 2 de novembre, vam conèixer els escrits d’acusació de la Fiscalia i l’advocacia general de l’Estat, i la petició d’un total de 177 anys de presó per als presos i preses polítics catalans.

Volem expressar la nostra solidaritat amb totes les persones represaliades i condemnar fermament aquesta nova passa en la repressió de l’Estat contra l’autoderminació i en la vulneració de drets polítics fonamentals. En comptes d’oferir una solució al conflicte el fan més profund, fent que es converteixi en qüestió de lluita per les llibertats democràtiques.

Amb l’horitzó dels judicis que començaran durant el 2019, és necessària una resposta massiva i contundent a tots els nivells, un cicle de mobilitzacions que faci impossible normalitzar la situació, des de l’organització municipal fins a la solidaritat internacional.

“No pasaran” és un lema antifeixista reconegut arreu del món, però ara a España la fiscalia l’usa com a prova per acusar Jordi Cuixart en un judici polític.

És per això que des de Crida Premianenca volem impulsar el debat i acord d’una estratègia local unitària que recuperi l’esperit de l’1 i el 3 d’octubre. Amb aquesta finalitat, emplacem el conjunt de forces polítiques i socials sobiranistes a una trobada, oberta a les bases de totes les organitzacions, el divendres 16 de novembre a les 19h al centre cívic del carrer Esperança.

La nostra voluntat és que sigui el primer d’un seguit de debats que permetin treballar tres qüestions fonamentals: la lluita antirepressiva, la defensa de l’autodeterminació i la construcció de sobiranies des del municipi per garantir els drets socials i avançar cap a la sobirania política plena.

Aquesta proposta s’emmarca alhora en el debat obert els darrers mesos sobre l’estratègia general que ha d’adoptar el sobiranisme i la discussió sobre com encarar les eleccions municipals del maig, una qüestió que no pot quedar al marge del debat proposat i cal entomar obertament.

Creiem fermament que la construcció de consensos amplis només és possible en el marc d’un debat obert, sincer i transparent on tothom pugui expressar el seu posicionament i escoltar el dels altres per acostar posicions sense haver de renunciar a la pròpia identitat. Aquest és el principal objectiu de la nostra proposta.

El aquest sentit, Crida Premianenca és un espai polític municipalista que treballa des de fa anys en un projecte per a Premià alternatiu al dels darrers governs de sociovergència, per això tenim molt clar que en unes eleccions locals ens hi juguem per davant de tot el model de poble: l’urbanisme, els serveis a les persones, l’educació, l’accès a l’habitatge, etc. Aquesta confrontació de models és necessària i irrenunciable, perquè hi ha en joc el futur de Premià.

Alhora, però, defensem que els municipis tinguin un paper central en qüestions polítiques d’escala global i nacional i que el moment que es viu a Catalunya és excepcional. Per això fem una passa endavant i afrontem el debat amb generositat i sense descartar fórmules o estratègies noves que permetin avançar en el republicanisme popular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.